reprezentacija_Srbije_u_planinskom_biciklizmu

Davorisir zadovoljan pripremama na Jadranu

 

Selektor reprezentacije Srbije u planinskom bicklizmu Ivan Davosir zadovoljan je kako protiču pripreme na Jadranu u Sušnju:

– Za sada sve ide po planu koji sam ponudio Stručnoj komisiji BSS i koji je prihvaćen – kaže Ivan Davosir. – Sve naše aktivnosti u ovoj godini usmerene su na sakupljanje bodova  i plasman makar jednog bicikliste na Olimpijske igre u Londonu 2012. Važno je i da je trenutni nedostatak sredstava prevaziđen i sada u optimalnim uslovima na Crnogorskom primorju treniramo, uz odličnu atmosferu  u reprezentaciji.

Na pripremama su  Bojan Đurđić (Radnički Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda), Oliver Štrbac (Fanatik), Ivan Tomić i Ivan Jovanović (Progresiv).

Povezana vest:  Održana međunarodna biciklistička trka u Sarajevu

– Sa njima su i budući članovi prve ekipe Marko Popović iz Ris Sajklinga i Bojan Tešević iz Fanatika , a pre nekoliko dana nam se pridružio i crnogorski reprezentativac Dragan Jašović. U stručnom radu i praćenju reprezentativaca izuzetno mi pomaže iskusni Igor Jemcov  iz Progresiva- naglasio je Davosir..- Uslovi su odlični. Od početka smo imali suvo i toplo vreme. Posle napornih treninga u hotelu nas dočekuje ljubazno osoblje, dobra hrana i mir. Svi su maksimalno motivisani.

Na većinu treninga se ide zajednički, a pojedinim danima se radi po grupama. Đurđić ima svoj plan koji često usklađuje sa reprezentativnim. Na prethodnim pripremama se pred kraj razboleo, a posle pobede na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu nastoji da još popravi formu.

Povezana vest:  Jovani Crnogorac još 50 UCI bodova

– Ove godine startujemo sa akcijom prve ekipe Srbije na trci XCO-2 Kasimatis kup pored Atine u Grčkoj 27.februara. U koliko naši momci budu uspešni, a to od njih očekujemo, trojica najboljih bi ostala u Grčkoj na mini pripremama i na kraju tih priprema bi vozili drugu XCO-2 trku 13.marta, takođe pored Atine. Važno je da vlada pozitivna energija, svi se međusobno pomažu i odlično sarađuju, pa se i najteži treninzi lakše podnose.Zaobišli su nas i nazebi i prehlade, kao i povrede što je veoma bitno jer na ovim pripremama imamo dva važna, pomalo suprotstavljena zadatka – sa jedne strane pravimo baznu formu i radimo na sticanju izdržljivosti za  punu takmičarsku sezonu, a sa druge strane moramo da radimo na snazi i eksplozivnosti, jer nam je prva važna trka već za tri nedelje. Ako nastave sa ovako kvalitetnim radom, mislim da će nas reprezentacija ove godine mnogo puta obradovati dobrim rezultatima – uveren je Ivan Davosir.

Povezana vest:  Timski hronometar ekipi BMC, Frum zadržao vođstvo