aleksandar_sostar

Šoštar: Pravilnik o kategorizaciji važan za mlade

 

Sportski savez Srbije (SSS) predstavio je danas pravilnik o kriterijumima za kategorizaciju sportova koji će, kako je rekao predsednik ove organizacije Aleksandar Šoštar, biti veoma važan za mlade sportiste.

-Ovaj pravilnik otvara mogućnost da mladi sportisti budu kategorisani i da na taj način dobiju stipendije od države. Prethodne godine u rezultatima naših takmičara evidentno je da prednjače mladi sportisti. Oni su naša budućnost – rekao je Šoštar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, OI 2012, Suspendovana uzbekistanska gimnastičarka Luiza Galulina

Šoštar je naveo da je pravilnik o kategorizaciji važan i zbog toga što će svi u jednoj publikaciji moći da se informišu o svim kriterijumima na osnovu kojih se jedan sport kategorizuje.

-Ranije se katogorizacija radila na četiri godine, ali je to promenjeno na dve, jer je sport živa stvar koja se stalno menja – zaključio je Šoštar.

Povezana vest:  Na Tašmajdanu održano najveće takmičenje u funkcionalnom fitnesu

Ministarka za omladinu i sport u vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković ocenila je da je pravilnik o kriterijumima važan jer se na osnovu njega raspodeljuju budžetska sredstva.

-Odlično sarađujemo sa SSS pre svega zbog transparentnosti u radu. Važno je da se budžetska sredstva ne raspoređu na osnovu dobre volje ministra, već na osnovu utvrđenog sistema i referenci. Država i sport moraju unapred da znaju na šta mogu da računaju – kazala je Samardžić-Markovićeva.

Povezana vest:  ŠAH, MEĐUNARODNI OPEN TURNIR ŠK BOSNA U SARAJEVU, Sjajni Kovačević

Pored pravilnika o kategorizaciji, SSS je danas predstavio i pregled kategorisanih sportskih saveza, kao i pregled svih rezultata srpskih sportista u 2010. i kalendar takmičanja za 2011.