ceremonija_trofej (4)

Trofej Dejvis kupa od danas izložen u centru grada

 

Trofej koji je u finalu Dejvis kupa osvojila reprezentacija Srbije, popularna „Salatara“, stigao je danas u Novi Sad i građani će moći da ga vide narednih nekoliko nedelja u Kulturnom centru Grada.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović zahvalio se čelnim ljudima Novog Sada što su upriličili ovako lep događaj i građanima omogućili da vide simbol uspeha Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Živojinović je rekao da će trofej građani moći da vide kroz izlog Kulturnog centra do 4. marta, kada u Novom Sadu počinje Dejvis kup meč između Srbije i Indije, a tokom susreta pehar će biti izložen u Sportskom i poslovnom centru Vojvodine.

Povezana vest:  Mediji: Živojinović podneo ostavku, menja ga Jeremić

Zbog izuzetne vrednosti trofeja, koja se procenjuje na oko 600.000 evra, građani će zbog strogih propisa ITF-a moći da ga vide samo kroz veliki izlog Kulutrnog centra, a Grad se obavezao da će ispuniti stroge uslove obezbeđenja prostora.

Živojinović je najavio da će ,Salatara“ biti u Vojvodini narednih mesec i po dana i da će nakon Novog Sada biti izložen u Subotici, Zrenjaninu i još nekim gradovima.

Povezana vest:  Đoković: Resetovao sam se posle prvog seta

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je izuzetno sretan što je Grad dobio priliku da izloži najvredniji sportski trofej nakon Fifine ,Boginje“ i pozvao sve građane da iskoriste možda jedinstvenu priliku da vide ,Salataru“.

-Nama kao Gradu je izuzetna čast da možemo da ugostimo jedan ovakav trofej, ali i da budemo domaćini mečeva Dejvis i Fed kupa – rekao je Pavličić.

Povezana vest:  Tipsarević predao Džumhuru u Sankt Peterburgu

Kako je danas saopšteno, karte za meče Srbije i Indije sutra će biti puštene u prodaju, a cena kompleta za sva tri dana koštaće 2.000 dinara.

Slobodan Živojinović pohvalio je način na koji su Novosađani nedavno propratili meč Fed kup reprezentaciju Srbije u pobedi nad Kanadom i pozvao ih da tako veličanstvenu atmosferu stvore i za Dejvis kup reprezentaciju.