Vini_MIrot

AMERIČKI FUDBAL

Beogradski Vukovi doveli značajno pojačanje na poziciji kvoterbeka:Vini Mirot predvodi do titula

Vini Mirot, bivši vođa napada Univerziteta Tenesi Čatanoga (University of Tennessee Chattanooga – UTC), biće velika uzdanica Vukova u predstojećoj sezoni, u kojoj će nastupiti u srpskoj Superligi i regionalnom CEFL takmičenju. Vukovi su rešili pitanje kvoterbeka, a pojačanje je stiglo sa univerziteta sa kojeg je od strane San Francisko Fortinajnersa u trećoj rundi draftovan slavni hvatač Terel Ovens.

Od kvorerbeka sa iskustvom iz Divizije 1-AA , Vukovi dosta očekuju i sa njim najavljuju novi pohod na titulu. Mirot je imao zapaženu ulogu na svom koledžu, na kome je bacio 2011 jardi za 10 tačdaunova, uz odličan procenat od 63% (189 kompletiranih od 300 pasova). Bio je proglašavan za igrača nedelje Divizije 1. U južnoj konferenciji je u svojoj najboljoj sezoni bio lider po osvojenim jardima, po bačenim jardima po utakmici i po procentu kompletiranih pasova.

Povezana vest:  Austrijski skijaši u borbi za duplu pobedu u Svetskom kupu

– Počastvovan sam i zahvalan za šansu da igram fudbal u Evropi – rekao je Mirot. – Hvala upravi i celoj porodici Vukova što su me doveli, dali šansu i sjajno prihvatili. Veoma sam uzbuđen, dosta sam saznao o ekipi, pa sam da dam sve od sebe ne bili odbranili titule u SAAF i CEFL.

Iako je pružao sasvim dobre partije, posle promene trenerskog kadra na UTC-u, nije bilo puno prostora za kvorerbeka koji se oslanja isključivo na pas igru. Zato je šansu potražio i našao u drugoj diviziji, gde je nastupao za Signal Veli Univerzitet.

Povezana vest:  KUGLANJE, Jagodina lako do bodova

– Drago mi je što smo rešili pitanje kvoterbeka. Sviđa nam se ono što smo videli i čulo o Viniju, jer se radi o sjajnom momku i nadamo se da će ovde pokazati ono zbog čega je i igrao u tako dobrim fudbalskim programima, kao što su univerziteti prve i druge NCAA divizije – rekao je Goran Nišavić, predsednik Vukova.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Vitez se revanširao Zvezdi i ostao u borbi za četvrto mesto

Potsetimo, Vukovi su u prelaznom roku doveli i Amerikanca Reksa Stivensona na mesto trenera, a u ekipu se i ove godine vratio raningbek Brendon Mekdauel, koji je takođe Amerikanac.