moa1

AMERIČKI FUDBAL

Havajac Palepale u Zmajevima!

Nije Polamalu, ali je Palapale. Plavi zmajevi ce ove sedmice biti pojačani iskusnim  igračem rođenim u Honoluluu na Havajima. Moamoa Palepale (1986), igra na pozicijama QB i FS, a treneri Beograđana će pokušati da maksimalno iskoriste to što se pridošlica razume u napad i odbranu.

Palepale je osnovnu i srednju školu završio u Everetu (Vašington), a američki fudbal počeo je da igra u sedmom razredu i to na poziciji RB-a. Zbog koncepcije napada, treneri mu pronalaze novu ulogu i to onu najodgovorniju – kvoterbek. Tokom srednje škole, nastavio je da igra na toj poziciji, a paralelno sa njom i kao FS.

Povezana vest:  NFL, 10. sedmica (17 u ligaškom delu)

Tokom koledž karijere na Missouri Valley (Division II), nastupao je uglavnom u fazi odbrane. Ta ekipa je osvojila Heart of America Konferenciju (HAAC) 2006. godine, a sledeće sezone izborila plasman u final four. Tokom njegovog igranja za Missouri Valley koledz,skor ekipe je bio 38 pobeda i 10 izgubljenih utakmica.

Po zavrsetku koledza Moa odlazi da igra Arena fudbal za ekipu Sadelia Outlaws (Missouri), gde je igrao na pozicijama raningbeka i defanzivnog beka. Ovaj univerzalac je predvodio svoj tim sa 8 presečenih lopti, od čega tri vraćanja za tačdaun.

Povezana vest:  PARTIZAN OD 2. DO 4. OKTOBRA DOMAĆIN KONTINENTAL KUPA

Nikola Davidović, igrač i sekretar Plavih zmajeva, prezadovoljan je pojačanjem u redovima njegovog tima:

-Dovodimo jednog vrlo iskusnog igrača, koji podjednako dobro poznaje sve segmente kako odbrane, tako i napada. Biće od velike pomoci ofanzivnim i defanzivnim trenerima. Mislim da je ovo jedan vrlo hrabar potez, znajući u kakvoj su situaciji Zmajevi bili pre svega nekoliko meseci. Import je bitan za sto bolji plasman ove sezone, mada nam je primarni cilj opstanak u Diviziji Centar. Očekujem da dolazak Moamoe isto tako podigne nivo efikasnosti ekipe, kao i raspolozenje i samopouzdanje igrača, naročito onih mlađih koji će od njega imati šta da nauče.

Povezana vest:  ŠAH, U Skoplju počinje Karpoš open 2012