gregor-schlierenzauer

SKI SKOKOVI

Austrijancima četvrto zlato, Sloveniji bronza na SP u Oslu

Austrijski skijaši-skakači proslavili su četvrtu uzastopnu pobedu na Svetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama koje se održava u Oslu.

U ekipnom takmičenju na velikoj skakaonici (HS 134), zbog jakog vetra je održana samo jedna serija, u kojoj su, shodno očekivanjima, slavili Austrijanci, kao i u ekipnom takmičenju na 106-metarskom zaletištu skakonice u Oslu. Gregor Šlierenzauer, Martin Koh, Andreas Kefler i Tomas Morgenštern osigurali su Austriji četvrtu uzastopnu pobedu. Naime, Morgenštern je, podsećamo, osvojio zlato u pojedinačnom takmičenju na srednjoj, a Šlierenzauer na velikoj skakaonici.

Povezana vest:  HOKEJ, SP NEMAČKA, Poznati polufinalisti

Na poslednjem takmičenju u Oslu u skijaškim skokovima, najduži skok dana imao je Andreas Kefler, 141 metar.

Austrija je trijumfirala ubedljivo, prikupivši tačno 500 bodova. Srebrnu medalju osvojili su Norvežani, kao i na srednjoj skakaonici u ekipnom takmičenju. Norveška je skupila 456.4 boda, a bronzanu medalju je iznenađujuće osvojila Slovenija, sa samo 0.7 bodova više od Nemačke, koja je bila bronzana na srednjoj skakaonici. Robert Kranjec je skokom od 136 metara pomerio Sloveniju s petog na treće mesto, pa je u taboru reprezentacije Slovenije zavladala velika radost kada su shvatili da od finalne serije, zbog vetra, neće biti ništa.

Povezana vest:  NORDIJSKO SKIJANJE, Kovalčik pobedila na deset kilometara klasičnim stilom

SP u ski-skokovima, ekipno takmičenje na velikoj skakaonici (HS 134), rezultati:

1. Austrija (Schlierenzauer, Koch, Kofler, Morgenstern) 500.0

2. Norveška (Jacobsen, Evensen, Bardal, Hilde) 456.4

3. Slovenija (Prevc, Tepeš, Damjan, Kranjec) 452.6