obradovic

DAVIS CUP 2011

Obradović: Izabrao sam pobedničku kombinaciju

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je danas da je meč sa Indijom „bio fenomenalan“ i da mu je drago što je izabrao pobedničku kombinaciju.

Srbija je u Novom Sadu pobedila u dublu Indiju i u prvom kolu Dejvis kupa povela sa 2:1. Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali su Rohana Bopatija i Somdeva Devermana sa 3:1.

-Bio je ovo fenomenalan meč. Spoj mladosti i iskustva. Drago mi je da sam izabrao pobedničku kombijaciju. Pokazali smo da i bez Novaka Đoković imamo sjajan i harmoničan tim – rekao je Obradović posle meča.

Prema njegovim rečima, ekipa je dobila sigurnost uoči sutrašnjih singl mečeva.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Troicki nemoćan protiv Mareja

-To će Viktoru Troickom pred sutrašnji prvi meč sa Devarmanom biti izuzetno važno, jer će imati psihološku prednost – rekao je Obradović.

On je dodao da su ga povredile kritike u današnjim novinama i da smatra da bi štampani mediji trebalo da pozitivnije pišu o Dejvis kup reprezentaciji.

-Ipak, mi smo svetski prvaci i imamo pravo da izgubimo jedan meč. Ne treba zaboraviti da igramo protiv zemlje od skoro milijardu stanovnika, koja jako puno ulaže u sport, a naša ulaganja su ravna nuli. Još nemamo nacionlani teniski centar – rekao je Obradović.

Selektor Dejvis kup reprezentacije ocenio je da Srbija još probija put u svetskom tenisu, da je pritisak na sudije ogroman i da je ekipi potrebna „svaka pomoć“.

Povezana vest:  Marej u sastavu Britanije za Dejvis kup

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić bio je zadovoljan svojom igrom.

-Do jutros nismo znali ko će igrati u dublu. Dobro smo se snašli nakon prvog seta. Podigli smo nivo igre i verovali sve vreme jedan u drugog. Meni nije lako da se uklopinm sa svim reprezentativcima, kao što i njima nije lako da igraju dubl mečeve, ali je Ilija danas

odlično odigrao – rekao je Zimonjić.

On je dodao da se danas videlo kako „jedna ili dve lopte mogu da okrenu ceo tok meča.

Povezana vest:  Ana Ivanović delila sreću na žrebu za AO, Đoković sa Traverom, Janković sa Niculescu u prvom kolu

-Meni je treći takav meč za redom, ali smo na sreću uspeli da spasemo set loptu u taj-breku na njihov servis i dobili meč – rekao je Zimonjić.

Reprezentativa Srbije Ilija Bozoljac istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je igrao sa Zimonjićem.

-Igrali smo super, bez obrzira na ishod prvog seta. Veoma sam zadovoljan pobedom. Energija na terenu je bila super-pozitivna i Nenad i ja smo se dopunjavali u svakom pogledu. Zahvalan sam selektoru što mi je ukaszao poverenje – rekao je Bozoljac.

Naredni singl mečevi između Srbije i Indije igraće se sutra od 13.00 u Novom Sadu.