Internacionalni_turnir_Pecuj_2011_Reprezentacija_Srbije_01

BADMINTON

Nastupi na međunarodnoj takmičarskoj sceni- juniori u Mađarskoj, seniori u Rumuniji

Učešćem na Internacionalnom juniorskom turniru u Pečuju (Mađarska) i Internacionalnom seniorskom turniru u Temišvaru (Rumunija), koji se održavaju u periodu od 17. do 20. marta, nastavljena je međunarodna takmičarska sezona najboljih srpskih juniora i seniora.

U Mađarskoj se nalazi delegacija Srbije u sastavu: Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin, Borko Petrović, Dragoslav Petrović, Filip Stojiljković, Petar Radojević, Milica Simić, Nina Starčević (takmičari juniori), Milan Barbir, Dragan Antić (treneri) i Radomir Jovović (tim menadžer) dok u Rumuniji nastupaju Nikola Arsić i  Vladimir Savić (takmičari seniori) i Goran Jelesijević (sudija).

Povezana vest:  SQUASH, Srbiji četiri postolja

U konkurenciji više od 100 igrača iz preko 25 svetskih država, naše reprezentativce na oba takmičenja očekuju izuzetno teški mečevi u pojedinačnim i parskim disciplinama.

-Velikim uspehom će se smatrati svaki plasman među osam najboljih na turniru. Najviše se očekuje od aktuelnih državnih prvaka Ilije Pavlovića i Milice Simić, dok će ostalim takmičarima nastupi na renomiranim turnirima prevashodno koristiti za sticanje međunarodnog iskustva i osvajanje bodova na evropskoj i svetskoj rang listi – izjavio je Milan Barbir, šef stručnog štaba.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Reprezentacija Srbije na prvenstvu Evrope u Italiji

Srpskom badmintonu ukazano je posebno priznanje odlukom čelnika Evropske badminton unije i organizatora turnira u Temišvaru da se, po prvi put, uživo prenosi meč u kome nastupaju naši takmičari. U istoriju se upisuje Vladimir Savić, dugogodišnji reprezentativac i učesnik Letnje univerzijade u Bangkok-u.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

Povezana vest:  U Priboju svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih i proslavljen 7. rođendan SIM Srbije