Radoje_Djeric_Miljan_Vukovic_Goran_Jagar_Milo_Vasic

VESLANJE

Završene bazične pripreme reprezentacije – slede nova testiranja

Najbolji veslači Srbije završili su bazične pripreme, čiji je osnovni cilj bio poboljšanje opšte fizičke pripremljenosti i prelazak velikog broja kilometara na vodi, a rezultati novih testiranja, koja sve članove reprezentacije očekuju tokom sledeće dve nedelje, odrediće sastav posada za prve međunarodne regate u sezoni koja je pred nama.

Stručni štab veslačke reprezentacije Srbije doneo odluku da završne bazične pripreme budu sprovedene u dva trenažna centra, tako da je deo reprezentacije trenirao u italijanskom gradu Sabaudiji, dok je drugi deo naših najboljih veslača bio u bazi veslačke reprezentacije Srbije u Prčnju, kraj Kotora.

Pripreme veslačke reprezentacije Srbije sprovedene su u okviru programa „London 2012.“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Dve srpske posade za medalje na Adi Ciganliji

Završne bazične pripreme veslačke reprezentacije Srbije – program „London 2012.“ OKS

Sabaudija, Italija

Nikola Stojić, Dušan Bogičević, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić

Treneri: Nebojša Ilić i Oleksandr Fedotov

Fizioterapeut: Stevan Kastratović

Kotor, Crna Gora

Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević, Nemanja Nešić i Marko Marjanović

Trener: Dejan Guslov

„Sabaudija je, u protekle dve nedelje, bila centar evropskog veslanja. Naši reprezentativci su imali prilike da treniraju sa najboljim veslačima Nemačke, Austrije, Belorusije i Češke. Urađeno je nekoliko testiranja, na kojima je ispunjeno sve što je bilo zadato. Posebno bih želeo da istaknem značajan napredak Dušana Bogičevića, koji je, u potpunosti, opravdao ukazano poverenje stručnog štaba.“ – izjavio je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Srpski plivači počeli takmičenje u Budimpešti

Problemi sa povredama u prethodna dva meseca ostavili su traga na fizičku pripremljenosti naših reprezentativaca u Kotoru, tako da je posebna pažnja posvećena postepenom podizanju forme i utreniranosti na vodi.

„Zdravstveno stanje članova veslačke reprezentacije Srbije, koji su imali problema sa povredama u prethodnom periodu, se popravlja. Marko Marjanović je pokazao izuzetno dobre rezultate na vodi i nagovestio povratak u prošlogodišnju vrhunsku formu.“ – reči su selektora Ilića.

Sa članovima veslačke reprezentacije Srbije u Kotoru, trenirali su i sledeći kandidati za mesto u našem nacionalnom timu:

Povezana vest:  KAJAK, Pajić i Holpert osvojili srebrnu medalju u trci na 500 metara

Nenad Beđik (VK „Crvena Zvezda“),

Predrag Lackov (VK „Crvena Zvezda“),

Aleksandar Filipović (VK „Smederevo“) i

Veselin Savić (VK „Smederevo“).

Najbolje rezultate i najveći napredak u odnosu na prošlu sezonu ostvario je Aleksandar Filipović.

Veslačku reprezentaciju Srbije, u narednom periodu, očekuju dva izuzetno zahtevna testiranja. Dužinski test na 6000 metara, u skifovima i dvojcima bez kormilara biće održan 23. i 24.03.2011. godine, dok će 27.03.2011. godine pred naše reprezentativce biti postavljen zadatak da pet puta izveslaju dužinu regatne staze (2000 metara) u većim čamcima. Rad i zalaganje u prethodnom pripremnom periodu, kao i rezultatati predstojećih testiranja, odrediće sastav posada na prvim međunarodnim regatama u ovoj sezoni.