kvartet Sporta iz Podbrezove menadzer Pavol Kinel Ceh trener Ponjavic i Zavarko

KUGLANJE

Pionir na fajnal foru Lige šampiona u Bad Langensalci

Fajnal for Lige šampiona u kuglanju održaće se u nemačkom gradiću Bad Langensalca u subotu i nedelju, 2. i 3. aprila.

Ljubitelji kuglanja u Srbiji imaće za koga da navijaju na ovom prestižnom takmičenju, jer u ženskoj konkurenciji igra devetostruki šampion Srbije subotički Pionir a u muškoj, u dva kluba, Slovačkom Sportu i Segedinu polovina reprezentacije Srbije!

Ovo je treće učešće Subotičanki na završnom turniru. Kuglašice Pionira su  na fajnal foru Lige šampiona 2009. u Koblahu osvojile drugo mesto izgubivši u finalu od Viktorije iz Bamberga. Prošle godine na fajnal foru u Banji Junaković, Pionir je osvojio četvrto mesto. U borbi za bronzu savladao ga je rumunski šampion Elektromureš.

Povezana vest:  KUGLANJE, Nedelja svetskih izazova za srpske klubove

U polfinalu u subotu od 10,30 časova, Pinir će igrati sa Viktorijom iz Bamberga prošlogodišnjim osvajačem trofeja u Ligi šampiona. U drugom polufinalu od 15,30 sastaće se celjski Lanteks, najtrofejniji klub u svetskom ženskom kuglanju u poslednjoj deceniji i po, i rumunski Elektromureš.

– Imamo ekipu koja već ima bogato iskustvo u ovakvim takmičenjima i nadam se da ih neće opteretiti to što nam je prvi rival „velika“ Viktorija – kaže predsednik kluba Pionir Eržebet Molnar. – Sve igračice su u dobroj formi, Super ligu Srbije smo završile bez poraza, plasirale smo se i na završni turnir nacionalnog kupa, zašto da uspešnu sezonu ne okrunimo i dobrim plasmanom  u Ligi šampiona, da odigramo maksimalno i  napravimo podvig!

Povezana vest:  Vukovi idu po titulu, šampion ne brani tron

U muškoj konkurenciji, slovački šampion Sport, koji je u oktobru prošle godine  već osvojio titulu u prestižnom Svetskom kupu, želi  duplu krunu! U ekipi igraju dva srpska asa, kapiten reprezentacije Srbije, šampiona sveta Jovan Ćalić i dvostruki seniorski svetski šampion i svetski rekorder Vilmoš Zavarko. Trener Sporta je srpski selektor seniorske muške reprezentacije Miloš Ponjavić. Na strani Slovaka je i povratak u ekipu svetskog šamiona iz Skoplja 2006. i pobednika Svetskog kupa ove godine iz Taline Ivana Čeha. Zadar koji je rival Sportu u polufinalu nije lak protivnik. Meč se igra od 8 časova u subotu.

Povezana vest:  ŠAH, Ivan Ivanišević četvrti put prvak Srbije

I u drugom polufinalu srpsko kuglanje imaće predstvnika. To je Tibor Sel, član reprezentacije Srbije šampiona sveta iz Detenhajma 2009.  koji igra za prvaka mađarske Segedin. Od 13 časova Segedinci će na megdan prošlogodišnjem pobedniku Lige šampiona nemačkom Rotvajsu. Imaju dosta motiva da se „osvete“ Nemcima za poraz u finalu 2011.

U ženskoj konkurenciji titulu u Ligi šampiona brani Viktorija iz Bamberga koja je lane u finalu u Banji Junaković pobedila celjski Lanteks, dok je u muškoj konkurenciji slavio Rot vajs savladavši u finalu Segedin.