drzavno_prvenstvo_srbije_2011

SKVOŠ

Jelena Dutina i Ivan Đorđević odbranili titule državnih šampiona

U beogradskom SquashLandu održano je osmo pojedinačno državno prvenstvo. Jelena Dutina i Ivan Đorđević odbranili su titule šampiona.

U ženskoj konkurenciji Dutina je savladala sve svoje protivnice. U finalu je bila bolja od Ines Starčević, iz Subotice. Jelena je igrala sigurno, pobedila rezultatom 3/0 i tako odbranila titulu. Ona je trenutno najbolja, aktivna, igračica u Srbiji, što je ovom pobedom i potvrdila. U borbi za treće mesto viđena je najveća borba i veliko iznenađenje. Mlada Aleksandra Peleksić, juniorka SquashLand-a, savladala je reprezentativku Anju Trifunović i tako zauzela treće mesto. Aleksandra je trenutno vodeća u dve kategorije juniorske regionalne lige, i pokazuje veliki napredak, a ovo treće mesto je najveći uspeh u njenoj karijeri.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Vonova do prve pobede posle 22 meseca

U muškoj konkurenciji Ivan Đorđević je, ponovo, bez izgubljenog seta osvojio titulu prvaka Srbije. U finalu je nadmoćno savladao Marka Matanovića, rezultatom 3/0. Treće mesto, posle velike borbe, osvojio je, veteran i nekadašnji reprezentativac Srbije, Goran Milićević pobedom nad Vukašinom Petrovićem, rezultatom 3/2. Petrović je u usponu forme i dobrom igrom u polufinalu protiv Marka Matanovića pokazao je da se na njega mora računati u narednom periodu. Peto mesto osvojio Aleksandar Matanović posle dva meča od pet setova, protiv Carića i Patarčića. Veliki rezultat ostvario je mladi Vuk Brcanski, iz Novog Sada, koji je redom savladao Stojakovića, Jurića i Milunovića, igrače koji su bili mnogo ispred njega na rang listi Squash Asocijacije Srbije. Brcanski je tako osvojio deveto mesto, tj. levu stranu žreba.

Povezana vest:  Beloruski dizač tegova suspendovan na četiri godine

Na ovom državnom prvenstvu publika je videla mnogo dobrih i uzbudljivih partija, kao i nekoliko iznenađenja. Videli smo nadmoć Đorđevića i Dutine, sjajnu, tehnički doteranu, igru veterana Milićevića, ali i ozbiljne igre mladih Peleksićeve i Brcanskog.

Prilikom dodele trofeja predsednik Squash Asocijacije Srbije Čedomir Vitorović uz čestitke pobednicima, poželeo je smenu generacija na squash sceni Srbije.

Povezana vest:  Tajger Vuds na terenu u aprilu