Cetverac_bez_kormilara_Radoje_Djeric_Milos_Vasic_Goran_Jagar_Miljan_Vukovic

VESLANJE

Nastavak dobrih rezultata na „Croatia Open-u“ – 11 medalja drugog dana takmičenja

Drugog takmičarskog dana Internacionalne regate „Croatia Open“, posade iz Srbije su se jedanaest puta popele na pobedničko postolje, osvojivši pet zlatnih, četiri srebrna i dva bronzana odličja.

Prvu medalju posadama iz Srbije doneo je kadetski četverac bez kormilara „Danubiusa“, koji je nastupio u sastavu Nikola Kekić, Nikola Ristić, Miloš Aleksić i Petar Savin, ubedljivim trijumfom sa vremenom 7:11,28.

Drugo mesto u konkurenciji dubl skulova za juniore, pripalo je Dušanu Novkoviću i Urošu Stanojeviću, kombinovanoj posadi „Partizana“ i „Smederevo“, sa vremenom 7:12,47.

Disciplina skif za kadete donela je dve medalje posadama iz Srbije. Drugo mesto pripalo je Nikoli Selakoviću iz „Smedereva“ (8:24,45), dok je Petar Vasiljević iz „Grafičara“ bio trećeplasirani (8:32,54).

Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, Čen odbranila titulu iz Pekinga sa tornja

Zorica_Mrda_sa_trenerom_Radivojem_Mijatovim

Nakon jučerašnjeg drugog mesta u juniorskoj konkurenciji, Zorica Mrđa, skifistkinja „Čuruga“, danas je ubedljivo trijumfovala u konkurenciji kadetkinja, završivši trku u vremenu 9:14,72.

Seniorski četverac skul „Crvene Zvezde“, koji je nastupio u sastavu Nenad Beđik, Miloš Čudić, Predrag Lackov, Milovan Antović osvojio je srebrnu medalju izveslavši trku sa vremenom 6:31,75.

U diciplini četveraca bez kormilara za juniore, vodila se velika borba između posada „Partizana“ i „Crvene Zvezde“. Nešto uspešniji bili su Nikola Krlović, Luka Pejanović, Nikola Simović i Vuk Matović, iz „Partizana“, kojima je, sa vremenom 6:49,25, pripalo drugo mesto, dok je „Zvezdina“ posada, koja je nastpila u sastavu Dejan Jovičić, Aleksandar Marinkovski, Luka Lekić i Luka Miladinović, morala da se zadovolji bronzanom medaljom (6:52,76).

Povezana vest:  KAJAK, Zlato, dva finala i šest polufinala

Aleksandar_Filipovic

Aleksandar Filipović, skifista veslačke reprezentacije Srbije je, nakon jučerašnje srebrne medalje u konkurenciji mlađih seniora, danas trijumfovao u seniorskoj konkurenciji, izveslavši deonicu od 2000 metara za 8:01,28.

Prvo mesto u disciplini četverac bez kormilara pripalo je Goranu Jagaru, Miljanu Vukoviću, Radoju Đeriću i Milošu Vasiću, posadi veslačke reprezentacije Srbije, koja je trku završila u vremenu 6:37,35.

Uspešni takmičarski danu za posade iz Srbije, ubedljivim trijumfom u juniorskoj konkurenciji, zaokružio je „Partizanov“ četverac skul, koji su činili Bojan Došljak, Miljan Milošević i Dušan Novaković (6:48,03).

-Ubedljiva pobeda četverca bez kormilara naše reprezentacije, svakako, je najjači utisak drugog dana takmičenja u Zagrebu. Ova posada je, današnjim nastupom, definitivno potvrdila svoj kvalitet i siguran sam da od nje možemo očekivati vrhunske rezultate u sezoni koja je pred nama. Skifista Aleksandar Filipović je, nakon jučerašnjeg drugog mesta u konkurenciji mlađih seniora, danas uspeo da trijumfuje u seniorskoj konkurenciji, tako da verujem da je ovo početak kontinuiteta odličnih nastupa ovog mladog veslača. Nikola Stojić i Dušan Bogičević su zauzeli četvrto mesto u dubl skulu, što je rezultat kojim ne mogu biti u potpunosti zadovoljan i očekujem njihov bolji nastup na regati u Pjediluku, sledeće nedelje. – prokomentarisao je današnje rezultate naših reprezentativnih posada selektor Nebojša Ilić.

Povezana vest:  Felps se izvinio zbog vožnje u pijanom stanju

Sledeća internacionalna regata, naše posade očekuje već 15-17.04.2010. u Pjediluku, Italija.