sah

ŠAH VESTI

Samo jedan remi u šestom kolu

 

U večerašnjem šestom kolu državnog prvenstva Srbije za šahistkinje, koje se igra u Beogradu, remijem je završena jedino partija između Lene Miladinović i Jovane Erić.

Branilac titule Anđelija Stojanović savladala je Mariju Rakić, studentska vicešampionka sveta Ljilja Drljević je crnim figurama nadigrala Suzanu Maksimović, dok je Irina Čoluškina zabeležila prvu pobedu protiv vodeće Marije Manakove, kojoj je to prvi poraz na turniru.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Asada vodi ispred Vagner

Prvu pobedu zabeležila je i pionirka Marija Dragojević, omladinska prvakinja Srbije, igrajući crnim figurama protiv Anastasije Panić, dok je Ana Benderać uknjižila ceo poen protiv Kristine Brankov. Na tabeli vode Stojanović i Drljević sa po pet poena, ispred Erić i Manakov sa pola poena manje, te Benderać i Rakić, koje imaju po četiri poena.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd bolji od Metalca u derbiju, Pionir ubedljiv protiv Apatinki

Čoluškina i Maksimović osvojile su po 2,5, Miladinović dva, a Brankov i Dragojević po jedan poen. Bez poena je Panić. Sutra je jedini slobodan dan na šampionatu, koji se posle 11 kola završava 22. aprila. Nagradni fond iznosi 505.000 dinara.