SELEKTOR_CUKVAS_I_RENATA_VILOV

KUGLANJE

Selektor Čukvas izabrao seniorke za SP u Sarajevu

Selekor ženske reprezentacija Srbije Mirko Čukvas odredio je osam kuglašica za četvrti ekipni Šampionat sveta koji će se odigrati od 19. do 27. maja u Sarajevu.

U reprezentaciji su Nevenka Joković, Livia Santo, Renata Vilov, Mila Bodanović (sve Pionir), Zorica Barać i Nataša Savić (Apatin), Marija Gajin (SPC Vojvodina) i Jelena Bogdanov (Srem, Ruma).

Pripreme obe seniorske reprezentacije održaće se od 11. do 17. maja u Banji Junaković, a kao poslednja kontrola biće prijateljski meč sa selekcijama Mađarske 14. maja na kuglani sa osam staza u ovom banjskom mestu.

Kuglašice Srbije su u D grupi sa selekcijama Rumunije i Italije. Prvi meč Srbija će igrati 20. maja od 12,15 časova sa Italijom, a drugi 24. maja od 9 časova sa Rumunkama.

Povezana vest:  U nedelju veciti derbi Zvezda - Partizan za Superkup Srbije

U A grupi su Austrija, Mađarska, Estonija i Danska, u B grupi su Hrvatska, Češka i BiH i u C grupi Slovenija, Slovačka i Makedonija.

Miloš Ponjavić, selektor kuglaša Srbije, koji brane titulu osvojenu na Prvenstvu sveta 2009. u Detenhajmu, još nije odredio konačan spisak za Sarajevo. I kuglaši su u D grupi sa Slovenijom, Italijom i Crnom Gorom. Prvu utakmicu igraće  21. maja od 14,30 časova sa Crnom Gorom, drugu 23. maja od 8 časova sa Italijom i treću 25. maja od 14,30 sa Slovenijom.

U A grupi su Mađarska, Makedonija, Slovačka i Poljska, u B grupi igraće Češka, Hrvatska, BiH i pobednik iz kvalifikacionog meča Švedska – Danska, u C grupi su Rumunija, Fracuska, Austrija i pobednik kvalifikacionog meča između Estonije i Katalonije.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Devet medalja za Srbiju prvog dana turnira u Rušama

Dve najbolje ekipe iz D grupe i dve iz C grupe formiraće četvrtfinalnu F grupu i odigrati još dve utakmice. Četvrtfinalnu E grupu činiće po dve najbolje ekipe iz A i B grupe. Potom će dva najbolja tima iz E i F grupa odigrati  polufinalne mečeve unakrst. Pobednici će igrati za šampionsku titulu, poraženi automatski dobijaju bronze…

Pre seniorskog šampionata, odigraće se od 14. do 19. maja  Prvenstvo sveta za kuglašice i kuglaše do 18 godina (kadeti).  Podmladak će se boriti za svetske titule – ekipno, tandemi, miks parovi, pojedinačno – klasik, pojedinačno – sprint i za kombinaciju. Na osnovu bodovanja plasmana u ovim disciplinama odrediće se i tri najbolje nacije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nova pobeda i rekord za Tinu Maze

Srpske nade imaće pripreme od 5. do 11. maja takođe u Banji Junaković, a kontrolni meč sa Mađarskom odigraće se 7. maja.

Selektor kadetkinja Ljubomr Štetin odredio je šest kuglašica za pripreme i susret sa Mađaricama. Na listi su: Jelena Popov (Banat, Zrenjanin), Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), Milana Pavlic (Polet), Nina Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište), Ivona Ač („Toza Marković“, Kikinda) i Zorana Radovanović (Apatin).

Na spisku novog selekora kadeta Dragana Fatovića su Adrian Lončarević i Balaž Kovač (Eđšeg), Robert Ernješi i Milorad Vojnović (Senta Visa prom), Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) i Alen Kujundžić (Matica Spartak, Subotica). U Sarajevo će putovati pet kadetkinja i pet kadeta i putnici će se znati posle priprema.