softbol_zajecar

SOFTBOL

JUNIORSKI EVROPSKI KUP

Srbiji zlatna medalja

 

U Zaječaru je završen Evropski juniorski kup u softbolu. Juniorska reprezentacija Srbije napravila je veliko iznenadjenje, osvojivši zlatnu medalju. Do nje su izabranice trenera Gorana Stefanovića stigle pobedivši favorizovanu selekciju Bugarske 11-4.

Meč je odigran na glavnom terenu stadiona Timok u Zaječaru. Bugarke su odlično počele, povevši posle prvog ininga 2:0. Bilo je evidentno da je iskustvo na njihovoj strani. Ipak, nisu se predavale naše igračice i posle trećeg ininga najviše zahvalj

Povezana vest:  BADMINTON, Evropsko priznanje ženskom kampu u Kragujevcu

Sjajnim udarcima Sare Marković i Maje Galović,  i odličnim trčanjem Jelene Cvetković i Jelene Tešić, uspeli smo da izjednačimo. Bugarke su brzo uspele da osvoje još dva poena, povevši sa 4:2. I tada kao da je naglo zahladjenje vremena pozitivno uticalo na naše reprezentativke. Počele su sjajno da igraju u polju. Jelena Cvetković je svojim bacanjem uspela da doprinese lakom izbacivanju bugarskih udarača, i tako smo došli do potpunog preokreta i vodstva od 10:4. Bugarke su u poslednjem delu igre pokušale da se bribliže, ali ništa im nije polazilo za rukom. Jelena Tešić je uklizavanjem i osvajanjem 11 poena, zapečatila sudbinu bugarske selekcije.

Povezana vest:  Skupština SSS: Bolji uslovi za nove uspehe

Ovo je zaista velika pobeda Srbije. Učinili smo sve da naše devojke ovih dana imaju maksimalne uslove za rad u Zaječaru i Gamzigradskoj banji. Oni su nam svima vratili velikom pobedom. Nadam se da će potpredsednik Evropske federacije, Italijan Totoni Sana, preneti dobre utiske sa Evropskog kupa, i da će se on svake godine održavati u Zaječaru – istakao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF, Inđija na vrhu uz dramu u Subotici, Grofovi uz nevreme bolji od Kikinde

Za najbolju bacačicu proglašena je srpkinja Jelena Cvetković, najbolja igračica je bugarka Viktoria Ilčeva a najbolji trener je Goran Stefanović. Medalje i pehare su predavali Ivan Joković (predsednik Skupštine Zaječara), Milan Stanković (pomoćnik gradonačelnika Boška Ničića), Mirko Kantar (Ministarstvo omladine i sporta), predstavnici Sportskog saveza Srbije Slaven Radonić i Igor Božinović, sportski direktor FK Timok Dragan Paunović, direktor marketinga Specijalne bolnice Gamzigrad Zorica Janković i predstavnici Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić i Dejan Janković.