MAČEVANJE

BEOGRAD ZA VIKEND DOMAĆIN STAR KUPA

Dame ukrštaju floret

 

macevanjeInterrnacionalno takmičenje u mačevanju (disciplina floret za žene), koje se nalazi u kalendaru Svetske mačevalačke Federacije (FIE) STAR KUP 2010. biće održano sutra i prekosutra u Beogradu u hali „Šumice.

Takmičenje, koje se boduje za svetsku rang listu, organizuju Mačevalački savezi Srbije i Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Ministarstva omladine i sporta.

Ovo je najavljeno na konferenciji za novinare održanoj u Turističkoj organizaciji Beograda kojoj su prisustvovali predsednik MSB Nikola Marković, generalni sekretar MSB Nikola Racković, PR MSS Vesna Barbulović i predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Dragan Ćirić.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šild slavila u Aspenu

Ovo je jedan od najzanačajnijih sportskih događaja u Srbiji. Favorit je svakako Aida Šanaeva, ali je u mačevanju teško postizati rezultate u kontinuitetu. Ovo će biti vrhunski spektakl i želja nam je da puno gledalaca isprati ovo takmičenje – naglasila je Barbulovićeva.

Za takmičenje je prijavljeno 85 mačevalki iz 18 zemalja, a među učesnicima su i tri poslednje pobednice STAR KUP – a Julija Kakimova, Viktorija Nikišina i Aida Šanaeva (sve iz Rusije) koja je i aktuelna svetska prvakinja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Čestitke i radost zbog uspeha u Klužu, potom dve ostavke na sednici UO KSS

Jedan od motiva organizacije ovakvog takmičenja jeste popularizacija mačevanja u Srbiji – objasnio je Nikola Marković. – Drugi motiv je da naši takmičari ukrste florete sa najboljima u ovom sportu, kao i da ovo bude jedan vid promocije Srbije. Takmičenje će se istovremeno organizovati na osam pista.

Iz Srbije će učestvovati četiri takmičarke – Olivera Jovanović i Tijana Drčelić iz Crvene zvezde i članice Omladinca iz Zrenjanina Marina Stojić i Andrea Mutavdžić.

Povezana vest:  SKIJANJE, Gruger podvrgnut i drugoj operaciji

Eliminacione borbe su na programu sutra od 10 časova, dok se direkne eliminacije održavaju prekosutra od 9, a finalne borbe su takođe prekosutra od 18 časova.