BELGRADE-SPORT-FEST

BELGRADE SPORT FEST od 15 do 19. juna na platou ispred Ušće Shopping Centra

Akademija Samoodbrane u saradnji sa Beogradskom kulturnom mrežom i NVO „Be responsible“ organizuju Belgrade Sport Fest. Sedmi po redu, Belgrade Sport Fest ove godine menja lokaciju i održava se na platou ispred Ušće Shoping Centra u periodu od 15-19. juna.

Posetioci će uživati u nekoliko desetina različitih sportskih disciplina. Sportovi se odvijaju po principu turnirskog i rekreativnog karaktera. Sva dešavanja su prostorno i konceptualno podeljena u nekoliko različitih zona:

15. juni (sreda)

17:00 h svečano otvaranje

17:45-20:20h – društveno odgovorna kampanja “Sport sa razlogom-zagrevanje” nastup sportista Paraolimpijskog komiteta Srbije i Specijalne olimpijade Srbije

Povezana vest:  Arsovićeva i Mikec najbolji strelci Srbije poručuju: Velika čast i veliki podstrek

16. juni (četvrtak)

18:00-21:00h – Dečiji dan – nastup Dečije svetske Fitnes Federacije (folklore,showdance…)

17. juni (petak)

15:00-18:00h – Dan borilačkih sportova i veština – nastup Saveza borilačkih veština i borilačkih sportova Beograd (kapuera, aikido, samoodbrana, karate,…) nastup Svetske Fitnes Federacije (aerobic, tae bo, fitness…)

18. juni (subota)

17:00-19:00h – nastup Svetske Fitnes Federacije (plesovi)

19:00-23:00h – takmičenje u break dance-u

19. juni (nedelja)

11:00-15:00h – CAN DAY

17:00-19:00h – HTC i fudbal

Pored sveopšte važnosti bavljenja sportom, Belgrade Sport Fest je poznat po tome da promoviše i druge vrednosti, a to je podsticanje na društvenu odgovornost. Shvatajući položaj osoba sa invaliditetom, Belgrade Sport Fest i NVO „Be responsible“ predstavljaju kampanju „Sport sa razlogom – zagrevanje“ što predstavlja okosnicu fesivala. Ovom kampanjom će se ostaviti snažan utisak na javno mnjenje da se osobe sa invaliditetom smatraju produktivnim delom društva uprkos njihovim ograničenjima. Takođe, ova kampanja će pružiti podršku našim sportistima pred predstojeću Specijalnu Olimpijadu u Atini u maju 2011. godine i Olimpijske igre i Paraolimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Povezana vest:  OI VANKUVER 2012, Tim Srbije u Olimpijskom selu u Visleru

Cilj kampanje je, takodje, ukazivanje zahvalnosti i podrške našim paraolimpijcima koji od 1972. Godine postižu brojne uspehe na paraolimpijskim igrama i drugim takmičenjima namenjenim osobama sa invaliditetom.

Zvanično otvaranje Belgrade Sport Fest-a ujedno predstavlja i otvaranje Naxi Plaže koja će biti postavljena ispred Ušće Shopping Centra od 15. juna svakog dana od 10-22 h sa najrazličitijim sadržajima u ambijentu kao u najpopularnijim svetskim letovalištima, uz baldahine, suncobrane i ležaljke. Na „Naxi plaži“ positioci će moći da se oprobaju u različitim aktivnostima: od časova salse, joge, aerobika do odbojke na pesku i uživati u večernjim koncertima, modnim revijama, maskenbalima i žurkama. Program Naxi radija vodiće se, svakog dana, uživo sa „Naxi plaže“ na platou ispred Ušće Shopping Centra.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ženski veleslalom u Cvizelu odložen za nedelju

Svi zabavno – rekreativni sadržaji na Belgrade Sport Fest-u i „Naxi plaži“ potpuno su besplatni.