ritmgimn-007

U Beogradu tehnički kurs za trenere u ritmičkoj gimnastici

U saradnji Gimnastičkog saveza Srbije i Fonda sporta i olimpizma Olimpijskog komiteta Srbije u Beogradu se od 14. do 20. juna održava tehnički kurs za trenere ritmičke gimnastike.

Posle tehničkog kursa za trenere skijanja i sihnronog plivanja, ovo je treći seminar koji od početka godine Fond sporta i olimpizma realizuje kroz programe Olimpijske solidarnosti Međunarodonog olimpijskog komiteta (MOK).

-Na seminaru učestvuje preko 60 trenera iz cele Srbije, kao i nekoliko profesora sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda. To ukazuje na činjenicu da u Srbiji postoji interes za ovaj sport, da je naša ritmika ponovo u ekspanziji, da je masovnost prisutna i da možemo da očekujemo da će iz te masovnosti, postepeno i uz stručan rad, doći i bolji takmičarski rezultati. Upravo podizanje nivoa stručnosti svih koji rade u srpskoj ritmici je jedan od glavnih zadataka koji je Stručni odbor Ritmičke gimnastike zacrtao u svom planu rada – izjavila je Milena Reljin-Tatić danas trener, a nekada naša najuspešnija takimičarka u ritmičkoj gimnastici.

Povezana vest:  PARTNER OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE KOMPANIJA PROCTER&GAMBLE PODRŽALA HOKEJAŠE SRBIJE

Strani ekspert, predavač na Seminaru je Ana Šumilova, jedna od trenera reprezentacije Rusije i trener Darije Kondakove koja je kao članica ruske ekipe osvojila zlatne medalje na poslednjem svetkom i evropskom prvenstvu. Sa ovih takmičenja ima još nekoliko medalja i u individualnim nastupima, a pored njih i medalje sa skoro svih takmičenja Svetskog kupa.

-Imati priliku da vam svoje znanje prenosi neko stručan i sa iskustvom, koje ima Ana Šumilova je velika privilegija i koja se retko pruža – rekla je Milena Reljin.

Povezana vest:  RAGBI 13, Partizan i Dorćol za drugo mesto

Sa Anom Šumilovom u Beograd je došla i mlada takmičarka, jedna od novih nada Rusije, trinaestogodišnja Aleksandra Soldatova. U ulozi demonstratora na Seminaru, uz Soldatovu, učestvuje i nekoliko naših takmičarki: kadetkinje – Staša Radulović, Katarina Tošić, Maša Djordjević, Teodora Vladisavljević i Nadja Vlahović, juniorke – Sofija Vukićević, Lana Radović i Svetlana Kostić.

Praktični deo Seminara realizuje se u sali Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku, a predavanja u amfiteatru Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Povezana vest:  ŠAH, U AMFITEATRU MAŠINSKOG FAKULTETA ODIGRAN PETI „TRANSATLANTSKI KUP”

Ponedeljak, 20. jun je poslednji dan Seminara kada će učesnicima biti uručeni cerifikati o završenom kursu.