indor_novi_sad_2010 (1)Triglav Novi Sad Indoor Baseball 2010

All Star najbolji

Završen je „Triglav Novi Sad Indoor Baseball 2010“ na kojem je učestvovalo osam ekipa i to: BK“Vindija“ Varaždin, BK“Zagreb“  Zagreb, BC“Tigers“ Debrecin, BSC“Zajčki“ Ljubljana, BC“jumpin’Chickens“ Vels, BK“Beograd’96“,BK“Novi Sad“ i All Star ekipa koja je bila sastavljena većinom od igrača iz BK“Aligatori“ Sombor, a ekipa je napravljena radi otkazivanja BK“Gradnulice“ Zrenjanina.

U toku dva dana odigrano je čak dvadeset utakmica u balonu KK“Veternik“, a pobednik turnira je All Star ekipa koja je u finalu pobedila branioca trofeja BK“Vindiju“ sa 15-14 u utakmici punoj preokreta.

U subotnjim mečevima po grupama bez poraza su bile ekipe BK“Zagreb“ i BC“Jumpin’Chickens“ sa tri pobede, što je donekle bilo iznenađenje jer oba tima po prvi put učestvuju na turniru.Za razliku od „novajlija“ naši timovi  „Novi Sad“ i Beograd’96 zabeležili su sva tri poraza u takmičenju po grupama.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nemačka slavila u paralelnom slalomu

Turnir su u subotu počasnim bacanjima otvorili naši proslavljeni košarkaški reprezentativci Vlade Divac i Žarko Paspalj, koji su svojim dolaskom uveličali turnir, a u jednom momentu njihovoh boravka u balonu je bilo preko 200 ljudi i nekoliko televizijskih i novinskih ekipa.

U nedelju su odigrene utakmice za razigravanje od petog do osmog mesta kao i polufinalne utakmice, utakmica za treće mesto i finale.

Nikola Vučević, direktor turnira prezadovoljan je posle takmičenja.

indor_novi_sad_2010-Turnir je kao i prethodna tri puta organizovan na vhunskom nivo, a ove godine kompanije „Triglav Osiguranje“ nam je olakšala da organizacija bude još bolja.U razgovoru sa svim učesnicima turnira, svi su puni hvale za turnir i svi timovi su već najavili da će sledeće godine doći na turnir u Novom Sadu. Žao mi je što je zbog problema BK“Olimpija“ iz Karlovca otkazala turnir, a kasnije zbog lošeg vremena i BK“Gradnulica“ Zrenjanin takođe nije došla na turnir.Turnir je spasio BK“Aligatori“ iz Sombora koji su pod imenom All Star učestvovali na turniru. Nažalost, loše vreme je bila i prepreka da svi oni koji su saznali za turnir preko bilborda, novina i televizije posete „Triglav Novi Sad Indoor Baseball 2010″.Turnir je medijski odlično propraćen, a veliku zahvalnost dugujemo gospodi Vlade Divcu i Žarku paspalju koji su po lošem vremenu ipak došli i otvorili turnir.Takođe predsednik BSS Vlada Ristivojević je najzaslužniji što su naši proslavljeni reprezentativci došli u Novi Sad. Turnir je organizovan u saradnje BK“Novi Sad“ i BK“Dogs“ čiji su članovi odradili odličan posao na i oko terena, a ovim putem se zahvaljujem i svim sponzorima koji su prepoznali ovaj događaj i bez kojih ovaj turnir ne bi bio održan – rekao je Vučević.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Zlato u Alpe, u Srbiju pohvale

Turnir je već prerastao u tradicionalno takmičenje, prepoznatljivo u region a VUčević se nada da će učešće u narednim godinama uzeti i klubovi iz cele Evrope I da će trajati duže.

-Nadamo se da će Novi Sad i njegovi čelnici prepoznati dobar rad i ovakvu jednu promociju našeg grada i pomoći klubovima u Novom Sadu da napokon dobiju teren kako bi mogli organizovati turnire tokom cele godine i pored promocije našeg sporta promovisati naš grad, pokrajnu i Srbiju.Ipak je za vikend u balonu KK“Veternik“ bilo preko 120 dece i trenera od koji je većina bila iz inostranstva – zaključio je Vučević.