nemanja mirosvljev pozdravlja gosteStreljačka družina Novi Sad najbolji klub, Mirosavljev najbolji strelac u Srbiji u 2009.

 

Strelci, streljački radnici i prijatelji družine Novi Sad proslavili su na maloj svečanosti  u novosadskom Spensu veliku uspeh, osvajanje dve značajne titule u 2009: Streljačka družina Novi Sad je prema odluci Streljačkog saveza Srbije najuspeniji klub u prošloj sezoni, a Nemanja Mirosavljev, olimpijac Novog Sada je najuspešniji strelac u muškoj konkurenciji.

– Nama je posbeno drago što ćemo ove dve značajne titule nositi i u 2010. koja je i godina jubileja, jer će naš kolektiv ove godine proslaviti 220 godina od osnivanja – istakao je Nemanja Mirosavljev koji je i predsednik Streljačke družine Novi Sad. – U minuloj sezoni bilo je mnogo uspeha i lepih rezultata, izdvojio bih moje dve srebne medalje sa Mediteranskih igara u Peskari kao i trofeje koje smo osvojili Dragan Marković i ja kao članovi reprezentacije Srbije na EŠ u Osijeku prošle godine kada smo bili šampioni Evrope MK puškom 60 metaka ležeći, i ovaj uspeh mi je posebno drag. Potom smo osvojiloi i ekipnu bronzu MK puškom  3 puta 40 metaka. Srebrnu medalju donela je i članica naše družine Gordana Miković – Mučibabić sa Olimpijskih igara gluvih na Tajvanu…

Povezana vest:  Srpska elita u streljaštvu na novom strelištu u Smederevu

Mirosavljev je proglašen i za najboljeg sportistu Novog Sada a dobitnik je i priznanje od Pokrajine Vojvodine. Brojne ugledne zvanice, pozdravila je i sekretar za sport i omladinu Novog Sada Sonja Končar – Ničić, istakavši da je družina Novi Sad na najbolji način, rezultatima i radom brojnih entuzijasta i sportskih radnika, afirmisala svoj grad i poželela uspeh i u godinu kada se proslavlja značajan jubilej u okvirima celokupnog srpskog sporta.

Povezana vest:  "Jedna meta – jedna pašteta" u Smederevu

Streljačku družinu Novi Sad osnovala je 1790.  grupa građana sa željom da se bave sportom i među osnivačima bilo je Nemca, Srba i Mađara. Bilo je ovo, ujedno, i prvo udruženje sa čvrstom strukturom i pisanim prvilima na ovim prostorima.

gadjanje laserskom puskom za goste i domacine–  U godini jubileja pripremamo nekoliko sportskih manifestacija, od kojih je najvažnija interanacionalni turnir u junu – istakao je direktor kluba Zvonko Šabanović. – Takođe, organizovaćemo i niz pratećih kulturnih programa, a najinteresantnija će, svakako biti izloža oružja, sportskog i vojničkog i streljačke opreme. Nadamo se i da će družina Novi Sad, uz pomoć i saradnju sa gradskim društveno sportskim organizacijama uskor dobiti i novo strelište i, tako, trajno rešiti veliki problem streljačkog sporta, nedostatak objekata…

Povezana vest:  Zorani Arunović peta uzastopna titula MK pištoljem u Kupu Srbije

Streljački družina Novi Sad je jedan od najuspešnijih srpskih kolektiva. Olimpijske medalj osvojili su članice ovog kluba Aleksandra Ivošev (zlato i bronza u Atlanti 1996.) i Aranka Binder (bronza u Barseleoni 1992.). Mnogi strelci ovog kolektiva su osvajali svetske i evroske medalje. Svečanosti  su prisustvovali veterani Valerija Sabatka, Branislav Lončar, Dušan Epifanić i mnogi drugi, kao i predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Atila Čenger, potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Boris Barjaktarović, direktor SPC Vojvodina Zvonimir Kaprocki, predsednik Biciklističkih saveza Vojvodine i Novog Sada Nebojša Subić i druge ugledne zvanice i brojni predstavnici medija. U delegaciji Streljačkog saveza Srbije bili su olimpijci Goran Maksimović i Srećko Pejović, samostalni stručni saradnici SS Srbije. Mnoge zvanice ogledale su se na kraju svečanosti i u gadjanju iz laserske puške.