tiger_woods_nike

Tajger Vuds: Neću se vratiti dok ne budem sasvim spreman

 

Nekad najbolji, a danas tek 17. golfer sveta Tajger Vuds (35) najavio je na pres konferenciji uoči turnira AT&T Nešnal da nema nameru da se vrati takmičarskom ritmu dok potpuno ne zaleči poslednje u nizu povreda.

-Obično sam znao da postavim rok kada želim da se vratim, a znao sam i da igram dok sam bio povređen. Sada je drugačije. Sada ću se vratiti tek kada budem 100 posto spreman, a kada će to biti, ne znam – rekao je Vuds, koji ima velikih problema sa povredama oba kolena i Ahilovih tetiva.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kuš pobedom u "skraćenom" spustu ušao u istoriju

Tamnoputi golfer koji je osvojio 73 titule na PGA Turu, ali poslednji još 2009. godine, nije zaigrao od 12. juna kada se zbog povrede povukao posle devet odigranih rupa sa Plajers Čampionšipa.

-To je za mene bila teška odluka. Uvek sam imao visoke ciljeve i postavljao sebi rokove, ali sada ne mogu to da učinim – dodao je najplaćeniji sportista današnjice koji će tako propustiti novi u nizu velikih turnira Britiš Open, koji počinje 14. jula.

Povezana vest:  Olimpijci sutra u Merkatoru

-Ne bih otišao tamo samo da se pojavim, već da ga osvojim. Da to bude moguće moram da dovedem svoje telo u red da mogu prvo da treniram, a onda eventualno igram – zaključio je osvajač 14 turnira, koji je svetski broj jedan držao čak 281 uzastopnu nedelju a titulu izgubio 31. oktobra prošle godine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kadetkinje vicešampionke sveta!