1 smena decaci sa trenerima

KUGLANJE

Fabrika talenata KSS radi punom parom u Vrbasu

Kamp Kuglaškog saveza Srbije, popularno nazvan „fabrika talenata“ počeo je u Vrbasu i trajaće do 17. jula. U dve smene po 48 učesnika pod budnom pažnjom vrhunskih srpskih trenera radiće na kuglani sportskog centra ali i na stadionu i dvorani!

– Kroz ovakve kampove prošli su neki članovi seniorske reprezentacije šampiona sveta, među kojima je i najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko kao i svi članovi juniorske i kadetske selekcije Srbije koje su, trenutno, vlasnici svetskih ekipnih titula i malo koja zemlja može da se pohvali da su joj sve tri muške selekcije broj jedan – rekao je u uvodnoj reči  prilikom posete kampu predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović.- Ovo je sistem koji je dao ogromne rezultate i zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje je obezbedivši sredstva za pansione, podržalo kamp. Nije čudo što je i Međunarodna kuglaška federacija ove godine prvi put organizovala kamp za talente iz svih zemalja – članica i održaće se u Nemačkoj. Učestvovaće i sedmoro naših kuglašica i kuglaša, osvajači medalja na SP u Sarajevu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Senta Visa prom i Uroš Ramić pobednici „Memorijala Jadranko Beli Jerković“

1 smena devojcice sa trenerima

Idejni začetnik kampova je još pre više od decenije  bio selektor seniorske reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić, koji je ove godine rukovodilac kampa u Vrbasu:

– Sada su i drugi preuzeli ovu ideju, žao mi je samo što tvrde da su oni to izmislili, ali one koji znaju ko šta radi u kuglaškom sportu, ne mogu da prevare. Kampovi su ne samo škola za talente, već i prilika da se uključivanjem mlađih trenera  u rad izgrađuje srpska kuglaška škola, kojoj su najbolje preporuke naše titule i medalje i možda, trenutno, nema jače u svetu – istakao je Ponjavić, koji u toku leta u Podbrezovoj, gde je trener slovačkog šampiona  i pobednika Svetskog kupa i Lige šampiona Sporta, voditi sličan međunarodni kamp.

U prvoj smeni su sa polaznicima radili i selektori Mirko Čukvas (seniorke), Ljubomir Štetin (kadetkinje), Vojko Pavlović (juniori) i Dragan Fatović (kadeti) kao i dvoje kuglaša, „difovaca“ reprezentativka Marija Gajin i Miloš Vitman. Uz treninge na kuglani, organizovan je i svakodnevno futing i rad u sali.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gasi se kuglana u Pančevu, na rastanku slavlje „Penzionera“

U toku kampa grupa polaznika specijalističkih studija za kuglaške trenere Zavoda za sport Vojvodine, bila je uključena u rad i predavanja koje je držao Miloš Ponjavića. Buduće trenere pozdravili su predsednik KSS Uroš Dragojlović i Vojin Jovančević stručni sardnik za trenerske tečajeve Zavoda za sport Vojvodine.

Održana su i tradicionalna takmičenja polaznika. U ekipnom nadmetanju grupa koje su vodili treneri, pobedila je grupa Marije Gajin sa 1.038 čunjeva (Marko Antić 263, Jelena Popov 250, Čaba Zavarko 269, Sara Žurovski 256). U pobedničkoj ekipi je bila slavljenica Jelene Popov koja je u kampu proslavila 18. rođendan i dobila prekrasan buket cveća. Druga je bila grupa Mirka Čukvasa sa 1.037 čunjeva (Norbert Ernješi 253, Tijana Kaćanski 250, Igor Kovačić 273, Sanela Milosav 261) a treća grupa Ljubomira Štetina sa 1.020 čunjeva (Ivan Anđelković 259, Bence Bosnai 275, Maja Đukić 237, Ilija Erdeljan 249). Najbolji pojedinačni rezultat imala je Milana Pavlic iz grupe Miloša Ponjavića, 280 čunjeva!

U sprintu pobedio je Adrijan Lončarević iz Eđšega (Bačka Topola), drugi je bio Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) a  dva treća mesta pripal su Balažu Kovaču (Eđšeg) i Norbertu Ernješiju (Jedinstvo). Kod devojčica, slavila je Tijana Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište), druga je bila Milana Pavlic (Polet), treća mesta pripala su Jeleni Popov (Banat) i Nataši Borisavljev (Toza Marković, Kinida).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazan spust u Vengenu zbog jakog snega i magle

U miks tandemima slavili su Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) i Adrijan Lončaravić (Eđšeg), drugi su bili Vesna Boškov (Banat) i Ilija Erdeljan (Vojvodina, Bačko Gradište) a treći Jelena Popov (Banat) i Marko Antić (Sloven Ruma).

Kruna  je bilo pojedinačno nadmetanje. Milana Pavlic iz Poleta je kod devojčica sa 547 čunjeva bila ubedljiva, druga je bila Sara Žurovski (Srem, Sremska Mitrovica) sa 531 čunjem, a treća Jelena Popov (Banat) sa 512 čunjeva.

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) je sa 574 čunjeva pobedio kod dečaka. Miloš Vojnović (Senta) je bio drugi sa 551 čunjem, a Marko Antić (Srem) treći sa 541 čunjem.