cricketKRIKET, EURO T20

Srbija u polufinalu

Srbija je u drugoj utakmici grupe B danas u Sodligetu kod Budimpešte u triler završnici savladala favorizovanu ekipu Hrvatske za tri viketa (Hrvatska 133/8 – Srbija  134/7). Četa kapitena Ninkovića je na početku prvog iningsa delovala pospano i nakon deset overa komšije su već postigle zavidnih 75 trčanja. Ipak druga polovina prvog iningsa donela je konsolidaciju u našim redovima te se prvi inings završio sa 133 trčanja Hrvatske, rezultatom koji je budio nade u pobedu u redovima obe ekipe. U dresu Hrvatske najraspoloženiji za igru bio je kapiten Sinović sa 58 trčanja, a među našim bacačima Ranitović, Đurić i Nasir Ćaudri sa po dva viketa.

Povezana vest:  SKIJANJE, Karlo Janka bio na operaciji zbog srčanih problema

Drugi inings je po našu ekipu počeo tragično. Jučerašnji heroji, otvarači i trojka Srbije ispadali su kao na traci i tek je ulazak Tošića i Čeprnića označio stabilizaciju igre. Vrlo precizni i konzistentni hrvatski bacači stavljali su na muke naše udarače, tako da je pobeda sve do pred sam kraj meča delovala nedostižno. Međutim, heroj utakmice bio jepakistanski Mirijevac Nauman Aršad koji je za svega 14 loptica postigao 35 poena, i time doneo pobedu Srbiji u pretposlednjem bacanju utakmice. Osim njega, solidno raspoloženi bili su Nasir Ćaudri sa 29 i Savo Čeprnić sa 28 trčanja. Među hrvatskim bacačima najefikasniji je bio Vivek Šarma sa 3 viketa.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Prvom pobedom u superkombinaciji Ana Feninger donela Austrijancima drugo zlato na SP

Ovom pobedom Srbija je skoro sigurno obezbedila prvo mesto u grupi, u sutrašnjem meču čak i mali poraz od Mađarske B označio bi ukrštanje u polufinalu sa, najverovatnije, reprezentacijom Bugarske.