Kegeln-Kugel

KUGLANJE

U subotu „Memorijal Đuro Štikovac“

Kuglaški turnir „Memorijal Đuro Štikovac“ održaće se u subotu 3. septembra na kuglani na Banjici i okupiće velika imena kuglaškog sporta iz regiona.

Igraće članovi  reprezentacije Srbije, šampiona sveta Jovan Ćalić (Sport Podbrezova) , Goran Ostojić, Arpad Antal, Čongor Baranj  i igrač sa najboljim rezultatom (703) na SP u Sarajevu Daniel Tepša (svi Beograd), pobednik turnira 2009. srpski internacionalac iz Zanatlije (Hrvatska) Željko Milićević i njegov saigrač Srđan Šokac, Mario Mušanić i Igor Šarkezi iz osiječkog Konikoma, Vladimir Galjanić i Damir Fućkar iz Zaprešića, prvotimci Partizana Nikola Matijaša i Novak Obradović, kuglaši srpskog šampiona Beograda Nikola Popović, Dejan Jovanović, Jovica Štikovac i Njegoš Šakića, Miloš Paunović i Goran Čaluković iz Metalca iz Gornjeg Milanovca, Duško Šainović iz IMR, Goran Rađenović iz Tehohemije, Milan Balać i Đoka Jovanić iz Apatina kao i Goran Bukva…

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Šahovski savez Srbije podržava Karpova

– Organizaciju turnira su pomogli Kuglaški savez Srbije, Skupština opštine Apatin, zatim veliki kuglaški radnik i Đurin prijatelj, Dušan Kudra iz Boraca Banja Luka, kao i „Poštanska štedionica“, „Pak promet“ i „Voda Vrnjci“ – rekao je dirktor turnira Dragi Štikovac, internacionalni kuglaški sudija. – Početak je u 8,30 časova. Svečano otvaranje je u 12,15 časova i očekujemo ugledne zvanice predsednika KSS Uroša Dragojlovića, predsednika Opštine Apatin Živorada Smiljanića, selekora reprezentcaije Miloša Ponjavića, istaknutog kuglaškog radnika iz Partizana Zorana Dragovića, predsednika sindikata „Poštanske štedionice“ Zorana Radifkovića, direktora Pak prometa iz Kragujevca Milana Jovanovića, direktora Vode Vrnjci Radovana Simović,  generalnog sekretara KSS Vojka Pavlovića i druge.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Gradonačelnik Beograda čestitao bob timu Srbije

Turnir se održava u spomen na Đuru Štikovca, kuglaša i vrsnog kuglaškog radnika koji je beogradski IMR doveo do savezne lige, a i bio je prvi selektor reprezentacije SRJ koji je preminuo 2004. Pod njegvim vođstvom zabeleženi su neki od najsjajnijih rezultata u istoriji srpskog kuglanja i osvojene prve zlatne svetske medalje. Turnir organizuje porodica Štikovac.

Povezana vest:  Sjaj srpskog badminton podmlatka u Hrvatskoj