partizan_grupna

HOKEJ NA LEDU

Hokejaši Partizana startuju u novoj sezoni Slohokeja

Hokejaši Partizana, šampioni Slohokej lige u sezoni 2010/11, startuju u subotu 1. oktobra u novoj sezoni slovenačke lige. Crno-beli u novu sezonu ulaze sa ciljem da odbrane titulu, pojačani sa nekoliko novih igrača.

Prvu utakmicu u ovoj sezoni Slohokeja Partizan igra protiv Triglava iz Kranja u hali Pingvin na Novom Beogradu, u subotu, 1. oktobra, sa početkom u 21:00 časova (promenjen termin). Ovo je utakmica 4. kola Slohokeja, s obzirom da su crno-beli zbog nedostatka leda odložili prve tri utakmice, koje će biti nadoknađene u toku takmičenja.

Hokejaše Partizana će i u ovoj sezoni predvoditi iskusni hokejaški stručnjak Pavel Kavčič, sa kojim će crno beli u novoj sezoni pokušati ponovo da osvoje šampionski trofej.

Povezana vest:  ŠAH, Selektori Srbije odabrali reprezetativce za Olimpijadu u Bakuu

Osnova tima sastavljena od domaćih igrača, a pod kapitenskom palicom Marka Milovanovića, u novoj sezoni ostaje na  okupu. Partizan takmičenje započinje sa manjim brojem stranih hokejaša, kako bi što više domaćih igrača imalo priliku da odigra jake utakmice u Slohokej ligi.

Iz prošlogodišnjeg sastava crno-belih u timu su Aleksandar Kuveljić, Siniša Paunović, Stefan Ilić, Marko Sretović, Marko Kovačević, Marko Prokić, Boris Gabrić, Pavle Ogrizović, Bojan Janković, Miloš Babić, Nenad Raković, Ivan Tumbas, Dragan Komazec i Nikola Glavonjić.

Što se tiče novih pojačanja, sa Norwich University-ja stigao je američki golman  Ryan Klingensmith, iz Olimpije je došao bek Klemen Sodržnik, a iz Crvene Zvezde stiže golman Milan Luković. U sastavu Partizana će ove sezone biti reprezentativac Srbije Viktor Čengeri, koji je prethodnu sezonu proveo u mađarskoj MOL ligi. Iz HK Taš dolazi napadač Dimitrije Filipović, a mladi Miloš Mihajlović koji je takođe pojačao Partizan, u prošloj sezoni igrao je u prvoj nemačkoj ligi u kategoriji do 20 godina. U redove Partizana vratio se napadač Pavel Popravka, koji je dobio srpski pasoš i nastupaće kao domaći igrač. Sa Partizanom trenira i Kanađanin srpskog porekla, bek Jovan Lučić, brat poznatijeg Milana koji igra u najjačoj svetskoj hokejaškoj NHL ligi, a u narednom periodu biće poznato da li stariji Lučić ostaje u Partizanu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Srbija bolja od Islanda, u petak sa Holandijom

Slohokej će ove godine imati osam  timova iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Pored Partizana, jedinog tima iz Srbije, ligu će činiti HDK Maribor, HK Triglav, HD Mladi Jesenice, HK  Slavija, HK Olimpija, HDD Bled, a u ligu se vratila i zagrebačka Mladost.

Sistem takmičenja u ovom jakom regionalnom takmičenju je malo promenjen u odnosu na prethodne sezonu jer će po prvi put će biti primenjen četvorokružni sistem takmičenja (32 kola), umesto dosadašnjeg trokružnog. Osam ekipa će učestvovati u plejof-u. Četvrtfinalna i polufinalna serija će se igrati na dve pobede a finale na tri dobijena meča. Utakmice ligaškog dela Slohokeja se kao i do sada igraju sredom i subotom.

Povezana vest:  KUGLANJE, Renata Vilov i Žolt Kiš šampioni Srbije