normal_2010mascotsZOI VANKUVER, BIATLON (Ž) 12,5KM

Magdalena još jednom

 

Izgleda da je Magdalena Nojner pre dolaska u Vankuver rešila da njeno prvo učešće na Zimskim olimpijskim igrama baš bude zapamćeno. I uspeva u tome.

Mlada Nemica je posle osvojene zlatne medalje u biatlonu na 10 kilometara isti uspeh ponovila i na 12,5 kilometara pošto je bila najbrža, prešavši ih za 35:19,6 minuta.

Povezana vest:  SNUKER, O'Saliven odbranio titulu u Koventriju

Srebrno odličije osvojila je Ruskinja Olga Zajceva koja je od pobednice bila sporija za pet i po sekundi, dok je za dvostruko slavlje Nemačke zaslužna Simone Hausvald osvojivši bronzanu medalju. Hausvaldova je od sunarodnice bila sporija sedam sekundi.

Četvrta je bila Olga Medvedceva iz Rusije koja je za pobednicom imala zaostatak više od 20 sekundi, a Slovenka Teja Gregorin ostvarila je solidan uspeh osvajanjem pete pozicije.

Povezana vest:  Radnički dočekuje Zvezdu u finalu Kupa Srbije

Srebrna sa 10 kilometara Slovakinja Anastazija Kuzmina juče je završila na osmom mestu, dok je bronzana na istoj distanci Mari Lauri Brunet iz Francuske zauzela 15. poziciju.

Olimpijska šampionka na 15 kilometara Tora Berger iz Norveške ostvarila je razočaravajući rezultat na jučerašnjoj trci. Bergerova je završila na 18. mestu, a zaostatak za Magdalenom Nojner iznosio je više od minut i po.

Povezana vest:  Besplatne sportske aktivnosti za mlade na Adi Ciganliji

Rezultati: 1. Nojner (Nemačka) 35:19,6 minuta, 2. Zajceva (Rusija) + 5,5, 3. Hausvald (Nemačka) + 7,3, 4. Medvedceva (Rusija) + 21,2, 5. Gregorin (Slovenija) + 29,4, 6. Domračeva (Belorusija) + 33,6, 7. Bajli (Francuska) + 42,4, 8. Kuzmina (Slovačka) + 43,3, 9. Henkel (Nemačka) + 53,9, 10. Jonson (Švedska) + 56,3….