normal_2010mascotsZOI VANKUVER

Protest Slovenaca

 

Rukovodstvo slovenačke delegacije na Zimskim olimpijskim igrama u kanadskom gradu Vankuveru uložilo je zvaničan protest kod Organizacionog komiteta „Bele Olimpijade“ zbog loših mera bezbednosti na stazi za nordijsko trčanje.

Naime, 18. februara, na treningu za sprint na 1,4 km klasičnim stilom, Slovenka Petra Majdič upala je u jarak pored staze i slomila – četiri rebra.

Povezana vest:  Sve spremno za Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije

Za divno čudo, lekari su tada rekli da je 30-godišnja takmičarka samo „nagnječila rebra“ i dozvolili joj da učestvuje u kvalifikacijama, koje je povređena Slovenka uspešno prebrodila i startovala u glavnoj trci.

Što je trka više odmicala, Majdičeva je osećala sve jače bolove u grudima, ali je ipak uspela da završi takmičenje kao treća!

Po dolasku na cilj Petra Majdič se onesvestila, pa je hitno prevezena u bolnicu. Tek u toj medicinskoj ustanovi ustanovljeno je da je uporna Slovenka slomila četiri rebra!

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Janka propušta dve trke na SP u Garmišpartenkirhenu

Ipak, ona je stegla zube i otišla na svečanu podelu medalja.

„Petra je tako teško povređena da se ove sezone više neće takmičiti“, rekao je portrparol slivenačke delegacije Branislav Dimitrović.