normal_2010mascotsZOI VANKUVER

NORDIJSKO TRČANJE

Nemice olimpijski šampioni u sprintu

 

Klaudija Nistad i Evi Štele-Sašenbaher donele su Nemačkoj još jedno zlato u Vankuveru pobedom u ekipnom sprintu nordijskog trčanja.

Nemica su ostvarile vreme 18:03,7 minuta i za samo šest desetinki bile brže od Šveđanki Šarlote Kala i Ane Hag koje su morale da se zadovolje srebrnom medaljom.

Imale su fantastičnu priliku Kala i Hag da zlato odnesu u Švedsku, pošto su u prvih pet sektora bile na prvoj poziciji. Međutim, u onom poslednjem, šestom i najvažnijem Kala nije uspela da izdrži napade Nistadove i ukonačnom skoru bile su ipak sporije od sjajnih Nemica.

Povezana vest:  MOS: Klubovi da se bave sportom, a ne politikom

Bronzana medalja pripala je Ruskinjama Irini Kazovoj i Nataliji Korosteljevoj. Baćuške su od pobednica bile sporije četiri sekunde.

Četvrto mesto osvojile su Magda Đenuin i Arijana Folis iz Italije. Devojke sa čizme bile u jednom trenutku na prvoj poziciji, tačnije Arijana Folis, ali su na kraju ostale bez odličija sa 10 sekundi zaostatka u odnosu na pobednice.

Povezana vest:  SKVOŠ, Saradnja regionalnih saveza na nivou najjačih turnira - Gran Prix Series 2010/11

Tradicionalno dobri u nordijskim disciplinama, Norvežani su ovoga puta ostali bez medalje. Astrid Uhrenholt Jakobsen i Selin Brun-Li završile su sprint na šestoj poziciji. Od Nemica su bile sporije za skoro 30 sekundi.

Rezultati: 1. Evi Štele-Sahenbaher, Klaudija Nistad (Nemačka) 18:03,7 minuta, 2. Šarlota Kala, Ana Hag (Švedska) + 0,6, 3. Irina Kazova, Natalija Koroljeva (Rusija) + 4,0, 4. Magda Đenuin, Arijana Folis (Italija) + 10,5, 5. Astrid Uhrenholt Jakobsen, Selin Brun-Li (Norveška) + 29,1, 6. Kejitlin Kompton, Kikan Randal (SAD) + 47,9, 7. Darija Gajazova, Sara Rener (Kanada) + 48,1, 8. Rita-LisaRoponen, Rika Sarasoja (Finska) + 52,9, 9. Kornelija Marek, Silvija Jaskovjec (Poljska) + 55,4, 10. Karin Loren Filipo, Lori Bartelemi (Francuska) + 1:00,5.