nhl_logo

NHL VESTI
Nezaustavljivi Bruinsi u derbiju sredili i Penguinse
 
U dvoboju vodećih ekipa Istočne konferencije NHL-a, Boston Bruinsi su na gostovanju u Pitsburgu pobedili domaće Penguinse 3:1.
Gregory Campbell, Benoit Pouliot i Tyler Seguin poentirali su za pobednike, no njihov je najbolji igrač bio sjajni golman Tim Thomas, koji je domaćim hokejašima skinuo čak 45 udaraca na gol.
Dok su Penguinsi u okvir njegovog gola pucali 46 puta, Thomasovi su suigrači, inače aktualni prvaci, do pobede došli iz samo 27 udaraca upućenih na gol Marc-Andrea Fleuryja.
Thomas je sa svojim požrtvovnim bekovima odbranio svoj gol u četiri navrat s igračem manje, pri čemu su čak u dva navrata domaćini imali i 5-na-3 prednost. Također su Bruinsi bez poena ostavili kapetana Penguinsa Sidneyja Crosbyja.
Branioci naslova prvaka iz prošle sezone poslednju su utakmicu u 60 minuta izgubili 29. tobra kod Montreal Canadiensa. Otad su na nizu od 14 pobeda i jednog poraza nakon remija. Igraju svoju najdužu seriju bez „čistog“ poraza od 1983. godine, kada su nanizali 17 takvih dvoboja.
Trenutno najefikasniji igrač lige, Phil Kessel, doveo je svoje Toronto Maple Leafse do 4-2 gostujuće pobede kod New York Rangersa. Asistirao je za dva pogotka gostiju, čime je učvrstio prvo mesto na MVP-ljestvici s 34 poena (16 golova, 18 asistencija).
Druga najbolja ekipa NHL lige u ovom trenutku, Chicago Blackhawksi, na svom su ledu izgubili od Phoenix Coyotesa nakon kaznenih udaraca. Završilo je 4:3 za sastav iz Glendalea, nakon što je Radim Vrbata zabio pobjednički gol bekhendom u poslednjoj seriji penala.
Češki je napadač jedan gol dao i u osnovnom delu igre, dok je domaćine s dva gola i asistencijom predvodio njihov prvi centar Jonathan Toews. Sjajni je kanadski hokejaš u poslednjih šest utakmica na učinku od sedam golova i šest asistencija.
Bili su Blackhawksi na odnosu od četiriju pobeda i jednog poraza u poslednjih pet utakmica. I taj su im poraz naneli Coyotesi, također u gostima. Pre sedam dana bilo je 4-1.
NHL, ponedeljak:
Pittsburgh – Boston 1:3
NY Rangers – Toronto 2:4
Florida – Washington 5:4
Ottawa -Tampa Bay 4:2
Chicago – Phoenix 3:4, penali
Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Daiki Ito opet pobedio