WM20IIB_07

HOKEJ NA LEDU

Mladi hokejaši bez plasmana u viši rang

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu za igrače do 20 godina starosti poražena je od selekcije Rumunije sa 9:3 (2:1, 3:1, 4:1), u četvrtom kolu Svetskog prvenstva divizije II, grupa B, koje se održava u Estoniji.

Naša reprezentacija je ovim porazom ostala bez šanse da se plasira u viši rang takmičenja (u koji se plasirala mlada ekipa Rumunije), pa će i naredne godine igrati u B grupi divizije II.

Povezana vest:  Šifirin lako do treće pobede u sezoni

Golove za našu reprezentaciju postigli su Dimitrije Filipović, Andrija Babić i Stefan Požar. Za ekipu Rumunije het-trik je zabeležio Matjaš Biro, po dva gola postigli su Zombor Molnar i Roberto Gliga, dok su se po jednom u strelce upisali Zoltan Molnar i Robert Egjed.

Mladi tim Srbije je na ovom meču nastupio oslabljen, jer je jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije i naš najbolji strelac na turniru Aleksa Luković odlukom trenera izostavljen iz sastava, zbog lakše povrede kolena zadobijene u jučerašnjem meču protiv Belgije.

Povezana vest:  Ruski ministar sporta negirao učešće u prikrivanju dopinga

Na Svetskom prvenstvu u Talinu sutra je slobodan dan, dok se poslednje kolo igra u petak, 16. decembra kada će naši hokejaši igrati protiv reprezentacije Estonije. Iako utakmica protiv selekcije domaćina nijednoj ekipi ne može doneti plasman u viši rang takmičenja, ipak će imati takmičarski značaj jer će odlučivati o osvajaču srebrne medalje na turniru.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Austrijanac Mat pobednik slaloma u Kranjskoj Gori

Meč između Estonije i Srbije igra se u petak od 19 časova po našem vremenu.