TRI NAJBOLJA REKREATIVCA I UROS DRAGOJLOVIC

KUGLANJE
Mikloš Kerekeš i Ivana Konevski pobedili na Novogodišnjem turniru rekreativaca u Pančevu
 
Kuglana BSP u Pančevu organizovala je veoma masovni Novogodišnji turnir rekreativaca. U konkurenciji preko 50 kuglašica i kuglaša, u muškoj konkurenciji slavio je Mikloš Kerekeš sa 293 čunja, isperd Dragana Mihajlova sa 268 i Dragana Kordovanovića takođe sa 268 čunjeva ali slabijim čišćenjem.
U ženskoj konkurenciji pobedila je Ivana Konevski sa 253 čunja, ispred Vere Štampić sa 221 i Tijane Zečević sa 207 čunjeva.
Medalje su uručili predsednik Kuglašog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federcije FIK NBC Uroš Dragojlović i velika mecena pančevačkog kuglanja, vlasnik kuglana BSP Pavle Marković, u prisustvu generalnog sekretara KSS Vojka Pavlovića i sekretara sudijske organizacije Srbrije Milana Ostojića.
– Kuglanje u Pančevu ima dugu i svetlu tradiciju i Pančevci vole ovaj sport što pokazuje i odziv na ovoj lepoj manfestaciji – istako je Uroš Dragojlović.- Apelujem na gradske vlasti u Pančevu da kuglanju posvete više pažnje, da mu pomognu, da se klubovi ne ugase, kao što se dešavalo u nekoliko poslednjih godina, jer  Pančevo ima dobru, modernu kuglanu, iskusne kuglaške radnike i dobre igrače. Potrebna je samo finansijska podrška, pa da se ponovo o pančevačkim klubovima priča i u Evropi.
Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko prvi, Kovačić drugi, Ernješi četvrti na svetskoj rang listi