5-Plakat-Zvezdina-zimska-skola-2012

Sekretarijat za sport i omladinu Beograda i Crvena zvezda organizuju „Zimsku školu biciklizma“
 
Biciklistički klub Crvena zvezda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda organizovaće „Zimsku školu biciklizma“ za vreme zimskog raspusta. Suorganizator je beogradski klub Valeks.
Škola  će biti organizovana u OŠ „Kralj Petar Drugi Karađorđević“ na Vračaru u Marulićevoj ulici broj 8, svakog dana tokom zimskog raspusta (od 3. do 15. januara) 11 do 13 časova
– Školu organizujemo četvrtu godnu za redom i pokazalo se da đaci vole biciklizam – istakao je sportski direktor Crvene zvezde Petar Rokvić.- Ujedno, ove godine ona je i nastavak „Letnje škole biciklizma“ održane na Adi Ciganliji, takođe u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda koji izuzetno pomaže razvoj sporta među omladinom i  đacima.
Program škole je veoma nteresantan i zahvaljujući novim tehnologijama i izuzetno atraktivan i privlačan za đake. Polazniciće voziti na specijalnim biciklima – trenažerima,  na valjcima, a posredstvom računara, moći će da „prođu“  i etape najpoznatijih svetskih trka Đira, Tura i Vulete, ali i domaćih tradicionalnih trka.
– Pored aktivne vožnje nastojaćemo da polaznike upoznamo sa istorijom biciklizma, propisima za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, otklanjanju manjih kvarova na biciklima, dobiće instrukcije o sportskoj ishrani kao i o osnovnim pravilima sportskog života – dodao je Rokvić.- Na kraju škole, podelićemo i nagrade najboljima, a one najtelentovanije uputićemo u beogradske klubove, u takmičarske pogone i na taj način proširiti našu biciklističku porodicu.
Deo polaznika ostaće i u Crvenoj zvezdi, koja planira da od proleća organizuje svakog vikend posebna okupljanja đaka koji su prošli kroz zimsku i letnju školu i da im organizuje rekreativne ture i vožnje.
Povezana vest:  Kosovo primljeno u Međunarodnu uniju biciklizma