bgdvz1

BEJZBOL
Perfektan vikend za Beograd’96
 
Beograd 96 je ovogodišnje utakmice u međunarodnoj Interligi počeo sa dve pobede nad hrvatskomVindijom iz Varaždina – 8:7 i 10:0 – i pokazao solidnu formu pred nastavak sezone.
Hrvatska Vindija je u Beograd doputovao sa mlađanom postavom uz par veterana (Bekić i Strelec) tako da se odmah videlo da će naš tim, iako van prave forme, moći da računa na dobar start.
U subotnjem meču nije sve počelo kako treba – iskusni Strelec je dugo držao Beograd bez hita.Vindija je školskim bejzbolom sa sac i skviz bantovima uzimao poen po poen, da bi domaćin uglavnom slao lopte u nebo a one su rutinski hvatane od strane Varaždinaca. Ipak, da stvari ne budu gore pobrinuo se još jednom veoma dobri bacač Beograda Seke koji je ipak držao meč relativno neizvesnim, i uvek dobra odbrana na čelu sa Ceballosem na shortstopu u petoj  izmeni gosti vode sa već velikih 4:0, a mladi Milić tek tada razbija no hitter Streleca. Beograd dodaje gas, vezuje par hitova i polako sustiže prednost gostiju (4:2). Odbrana je sjajna osim indisponiranog Marka Badovinca na trećoj bazi ali njegove greške ne dovode do novih poena gostiju.
U šestoj izmeni Beograd dodaje još 3 poena i preuzima vođstvo (5:4). U sedmoj izmeni Seke sa dva outa i bez ranera počinje da popušta da bi Vindija vezala 3 hita i walk a iskusni Bekić vratio 2 RBI udarcem vođstvo , 7-5 za goste! Tada već umorni Seke izlazi i na brdo staje novi igrač Beograda Trej Rasel (USA). Smireni Rasel izlazi iz izmene bez novih poena. Beograd u sedmoj izmeni ne uzima nijedan poen kao ni gosti u gornjem delu osme  i drama je na vidiku. Beograd je prošle godine ispustio vođstvo od 5:0 u Beogradu protiv Varaždinaca a sada pokušava obrnuto,  da stigne 0:4 iz pete izmene. Pritisak na umornog Streleca raste i na pune baze u osmoj izmeni Predrag Badovinac udara 3 run double za novi preokret – domaćin vodi 8:7! Rasel ne dozvoljava nijednog ranera u 9. izmeni za goste i Beograd dobija meč za veliko slavlje.
Interesantno je da su gosti u prvih 5 izmena imali lead of hitove ali da nisu ostvarili veći broj poena zahvaljujući veoma dobroj odbrani Beograda i Sekeu koji nije šetao inače veoma agresivne goste na palici.
Utakmica je bila veoma neizvesna i dramatična i dugo u Beogradu nije viđen duel sa toliko promena vođstva obe ekipe.
Sredinom meča Strelec je udario jedan monster hit koji je završio kod BIP pivnice ali se nikada neće saznati da li je to bio HR (suđen foulball) i da li su gosti oštećeni – foul pol u RF ne postoji tako da je sudijama bilo jako teško da ocene udarac.
Seke je završio meč sa 5SO, 3BB, dok je Strelec imao CG 4SO i 5BB.
Trej Rasel je zatvorio 2 1/3 izmene sa 4SO i 1BB.
Beograd je imao 8 hitova za razliku od Vindije koja je skupila 10, ali su Beogradovi bili pravi tajm-hitovi dok su gosti svoje prilično raštrakali osim u šestoj izmeni.
Najbolji su bili Aleksandar Milić 2-2 (2BB), Ivan Teodorović 2-3 (1RBI) i P. Badovinac 2-4 (1HP,4RBI).
Posle subotnje drame u nedelju je, kako to često biva, viđen potpuno drugačiji meč. Umorni gosti nisu imali snage za dobar meč, naročito u odbrani, a upravo je odbrana Beograd bila spektakularna – 4 double play –a u prvih pet izmena i meč završen bez ijednog errora! Ako se ima u vidu da je mladi bacač Beograda Marko Badovinac u sedmoj izmeni imao samo 1K, to pokazuje kvalitet nastupa odbrane u kojoj je sjajno u Interligaškim mečevim debitovao mlađani Todorović na prvoj bazi. Aleksandar Zonić mu je oslobodio mesto da bi pomogao outfiledu gde se vratio i Milan Zonić.
Beograd je dobrim udaranjem skupljao poene protiv levorukog bacača vindije, Abramića i posle snažne šeste izmene u kojoj je sa 3:0 otišao na 9:0 pitanje pobednika je bilo rešeno.Beograd lepim klizanjem Cebalosa na kući uzima i 10. poena za kraj meča u sedmoj izmeni. Vučević je završio poslednjeg udarača u sedmoj izmeni za Beograd i uspeo da izađe bez poena sa punim bazama kada je Varaždinu propala poslednja nada za eventualni priključak.
Marko Badovinac bacao je 6 2/3 izmena završio je sa 1SO, 4BB, dok je Abramić za goste završio sa 3SO i 4BB.
Domaćin je ponovo dobro udarao i završio sa 10 hitova a gosti su stali na 4.Najbolji u napadu domaćina bili su Marko Ivković 3-4 (2RBI, 2R) , Jose Ceballos 2-4 (2R) i Nikola Vučević 2-4 (1RBI) i Milan Zonić 1-3 (2RBI).
Sledeće nedelje Beograd ide u goste Nadi iz Splita.

 

Povezana vest:  Njujork Jenkiji najvredniji sportski brend sveta