nole_finale_majamija_2011

Ðoković: Da pozovem Čaka Norisa za savet?

 

Novak Ðoković je u frustrirajućem debiju na plavoj šljaci uspeo da pobedi Španca Danijela Gimeno-Travera i plasira se u osminu finala mastersa u Madridu, ali je posle meča bio ogorčen na organizatore zbog novouvedene podloge. Prvi teniser sveta je na neobičnom terenu bio daleko od svog nivoa i morao je da uloži mnogo truda dok nije srušio otpor izuzetno motivisanog protivnika (6:2, 2:6, 6:3).

Povezana vest:  Marej: Nisam napustio reprezentaciju

-Za mene ovo nije tenis. Možda je trebalo da izađem sa fudbalskim kopačkama ili da pozovem Čaka Norisa da me posavetuje kako da igram na ovom terenu – nervozno je izjavio Ðoković, koji, kao i Rafael Nadal, kritikuje odluku da se u Madridu igra na plavoj sljaci.

Branilac titule je imao dosta oscilacija u igri, proklizavao je na terenu, padao, grešio i s naporom kontrolisao lopticu.

Povezana vest:  Potpisan ugovor o saradnji TS Srbije i TS Republike Srpske

-U jednom trenutku činilo mi se da je kretanje bilo nemoguće. Pogodio sam pet lopti tokom celog meča. Uz sve to, samo sam pokušavao da zadržim loptu u terenu – istakao je Ðoković.

Srpski teniser je ipak uspeo da se pravovremeno konsoliduje, uzdrži od preterane nervoze i pobedom krene ka odbrani trofeja.

-Kada proklizate na crvenoj šljaci imate osećaj da možete da se zaustavite i oporavite od tog koraka. Međutim, ovde šta god da radite, uvek je proklizavanje. Nijednog tenisera ni teniserku nisam čuo da kažu kako im se dopada plava šljaka – objasnio je Ðoković.

Povezana vest:  WTA LISTA, Janković 8, Ana Ivanović 24, Jovanovski 72

Prvi favorit mastersa u Madridu nakon startne pobede čeka u osmini finala boljeg iz meča u kojem se sastaju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Austrijanac Jirgen Melcer.