nadabgda

BEJZBOL
Nada ponovo razbila Beograd

Ni posle četiri godine ekipa Beograda ne uspeva da ugrozi tim iz Splita na Starom Placu.Posle dobrog starta protiv Vindije,Beograd’96 u Split krenuo je bez nekoliko prvotimaca, a šansu su dobili igrači iz juniorkog pogona.Ipak to nije opravdanje za osvajanje samo jednog poena u dve utakmice (11:0, 16:1) protiv vice šampiona Hrvatske.
Nije izgledalo da će Beograd pretrpeti dva teška poraza u Splitu jer je Nada povela tek u trećoj izmeni sa 2:0 posle dva dobra udarca. Vredno pomena je odličan „reley“ odbrane Beograda posle udarca Filipa Berecke koji je posle asistencija Aleksandra Milića i Marka Badovinca izbačen na trećoj bazi od strane Nikole Vučevića.
Bacač Beograda, Josip Seke ( IP4, 1BB,8H) nije bio na nivo prethodnih utakmica, što je verovatno posledica dugog puta i bacanje sa ravnog dobro se držao do pete izmene.
Nada u četvrtoj izmeni vodi sa 3:0 posle dabla Marina Tadića i „wild pitcha“.Napad Beograda nije stvarao probleme odbrani Nade, iako je u skoro svakoj izmeni imao „leed off“ trkača na bazi.
Raspad odbrane Beograda u petoj izmeni nagovestio je Goran Šupraha, koji je dablom započeo izmenu a posle njega tim iz Splita je sa čak četiri udarca i dve greške Beograda stigao do 10:0 i tako ugasio sve nade našeg šampiona.
Umesto Sekea na bacanje dolazi Nikola Vučević koji dozvoljava još jedan poen u šestoj izmeni.Bacač Splićana Jadran Dadić (5IP, 6SO, 2BB, 2H) nije dozvolio Beogradu da stigne blizu poena i tako posle nule u Atini u finalu kvalifikacija za CEB Kup 2011, ponovo baca „shut out“.
Na kraju, Beograd’96 završio je sa mršavih 2 udarca i čak 5 grešaka, a Nada sa 12 udaraca, dok je  odbranu  odigrala bez greške.
Udarce za Beograd imali su Nikola Vučević (1-3) i Peđa Badovinac (1-2).
Nedelja je donela loše vreme i još jedan loš rezultat za goste iz Beograda.Sve je bilo gotovo u prvoj izmeni kada posle još jednog napada u kojoj Beograd ne dolazi do poena, Nada silovito pritiska odbranu Beograda i stiže do 6:0 posle prvog napada.Već u drugoj na semaforu stoji 9:0 za Nadu, a nemoćna odbrana ne uspeva da uhvati nekoliko lakih lopti u odbrani.
Napokon u trećoj izmeni Jovan Bošković (0-2) osvaja počasni poen za Beograd, ali odbrana i dalje teško pravi autove (Beograd’96: – 9 grešaka) i dozvoljava da Nada stigne do konačnih 16:1 u petoj izmeni. Jedini udarac za Beograd u ovoj utakmici imao je Josip Seke (1-2, 1H, 1SO) a Nada je imala osam.
Marko Badovinac je na brdu proveo četiri izmene koje je završio sa 6BB, 2HP, 8H i 2SO.
Zanimljivost sa putovanja je da je posle subotnjih 30 stepeni i kupanja igrača Beograda na plaži „Bačvice“  u nedelju u povratku kod Travnika padao jak sneg.
Sa ova dva poraza Beograd’96 stigao je na skor 2-2 posle dva kola i nalazi se na trećem mestu u interligi.Sledeći vikend naš šampion gostuje u Zagrebu.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE U ŠAHU 2013, Vojinovićeva remizirala sa Stefanovom