sah

VESTI IZ ŠAHA

Sigurne pobede favorita u Valjevu

 

Favoriti su večeras zabeležili sigurne pobede u drugom kolu ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Valjevu. Na muškom turniru, Novosadski ŠK pobedio je Nišlije sa 5,5:0,5, u kragujevačkom derbiju Vodovod je bio bolji od Radničkog 4:2, a istim rezultatom Jugović iz Kaća savladao je beogradske Romantičare.

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, SP DUBAI 2012, Put među najbolje

Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca pobedio je Crvenu zvezdu sa 5:1, dok je beogradska Lasta bila bolja od subotičkog Spartaka sa 3,5:2,5. Slobodan je bio VŠK Sveti Nikolaj zbog nedolaska Dunava iz Novih Banovaca.

U partijama na prvoj tabli, Sedlak je dobio Pavlovića, Šolak Ipatova, Nikolić Miloševića, a Marković Ivkova. Remizirali su Sargasjan i Efimenko, dvojica velemajstora sa najvišim rejtingom na turniru.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Marija Riš: Ovo je moj najveći uspeh u karijeri

Na tabeli vode Novosađani, Jugović i Lasta sa po šest meč bodova. Na ženskom turniru, beogradski BAS je sa 3:1 pobedio Požarevljanke, Šahmatni kružok iz Novog Sada je bio bolji od Rudovčani 3,5:0,5, a rezultatom 2,5:1,5 završeni su mečevi Novosadski ŠK-Nestor BG i Rad BG-Zlatar NV.

Jugović i Rudar KM igrali su 2:2. Slobodna je bila ekipa Jelice iz Goračića zbog otkaza beogradskog Vidikovca, koji se nije pojavio u Valjevu.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Morgenštern pobednik turneje "Četiri skakaonice"

Na tabeli vodi BAS sa šest meč bodova, ispred Rudara sa četiri meč boda. Mečevi trećeg kola igraju se sutra (16.00), prvenstvo se završava 27. septembra, a titule brane BAS u ženskoj i Novosadski ŠK u muškoj konkurenciji.