FUDBALSKA-LOPTA

Završena prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona u Subotici
 
Završena je prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona u Subotici, koja je podrazumevala izlivanje betona na delove zapadne, severne i južne tribine, izjavio je Tanjugu član subotičkog Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.
On je najavio da će sledeća faza početi sa prvim lepim danima na proleće, a podrazumevaće nastavak betoniranja ovih tribina i izgradnju četiri stuba za reflektore, za koje je već izgrađena trafo stanica.
-Dalja izgradnja tribina i stubova za reflektore se planira sredstvima iz gradskog budžeta, dok od Fudbalskog saveza Srbije očekujemo stolice za urađene nove tribine, ali i reflektore. Postoji i mogućnost radova na istočnoj tribini, tačnije njenog spajanja, s obzirom da je trenutno na njenoj sredini kolski ulaz za vozila Hitne pomoći i Vatrogasne službe. Sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta potražićemo u Ministarstvu za omladinu u sport, i tek tada ćemo krenuti u radove – rekao je Simović.
On je napomenuo da je završetak prve faze bio planiran za kraj oktobra, a da su radovi vredni oko tri miliona dinara bili gotovi deset dana pre roka, te da očekuje da će do kraja 2013. godine svi radovi biti završeni.
-Gradski stadion ostaje centar našeg interesovanja kada je u pitanju nova sportska infrastruktura. Stadion već sada mnogo lepše izgleda, a veoma brzo ćemo ga dovesti na nivo održavanja utakmica evropskog ranga u našem gradu. Paralelno sa rekonstrukcijom stadiona radićemo i na uređenju okoline stadiona, u smislu asfaltiranja potrebnog broja parking mesta – rekao je Simović.
On je naglasio da su novoizgrađene tribine izdržale test sa preko 8.000 gledalaca na nedavnom derbiju između Spartak Zlatibor vode i Crvene Zvezde, te da su ?zeleno svetlo? za stadion dali i delegati UEFA pred utakmicu prvog kola nokaut faze fudbalske Lige šampiona za žene između Spartaka i švedskog Geteborga.
Na Gradskom stadionu u Subotici svoje mečeve, kao domaćini, igraju Fudbalski klub “Spartak Zlatibor voda” i Ženski fudbalski klub “Spartak”.
Rekonstrukcija stadiona usledila je nakon najava iznetih od strane fudbalskih zvaničnika tokom leta da u Subotici, zbog stanja stadiona, neće moći da se igraju mečevi najjačeg domaćeg fudbalskog takmičenja za muškarce, odnosno žene.

 

Povezana vest:  MOK ponovo testirao na doping skoro 500 uzoraka sa ZOI 2006. godine