Picture 001

Šampioni se družili sa učenicima u Arilju

Pomoćnica ministra za upravljanje projektima Zagorka Petrović Zlatanović Gigić prisustvovala je danas, 2. novembra revijalnoj utakmici između Rukometnih klubova „Partizan“ i „Arilje“, u okviru akcije Ministarstva omladine i sporta „Dodir lige šampiona“, u Arilju.

„Posebno mi je drago što je današnja rukometna utakmica odigrana u sportskoj hali koja je zajedničkim naporima opštine Arilje, ministarstva za NIP i Ministarstva omladine i sporta građena u nekoliko faza, a objekat, u koji je uloženo preko 180 miliona dinara, svečano je otvoren u maju 2010. godine“, istakla je pomoćnica ministra.

Ona je naglasila da je ovo jedan od preko 460 projekata iz oblasti sportske infrastrukture koje je realizovalo Ministarstvo omladine i sporta, koje je izgradilo i 78 mini pič terena širom Srbije među kojima su i komšijske opštine Ivanjica i  Požega, kao i  preko 280 otvorenih sportskih terena, tri kuglane, jedna staza za rolere u Pirotu i još mnogo objekata različitih sportskih namena.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, BOB, SAD OSVOJILE ZLATO, SRPSKI TIM OSTVARIO PRVI PLASMAN U ISTORIJI U BOBU

Pomoćnica ministra je žiteljima Arilja poželela još mnogo lepih događaja kao što je ovaj,  kao i da što više dece iz te opštine  izabere  sport kao svoj stil života, bio on rekreativan ili životno opredeljenje.

Rukometaši Partizana družili su se sa učenicima ariljskih škola i omladincima, koji su uživali u čarolijama koje su na parketu izvodili naši proslavljeni rukometaši, predvođeni „dirigentskom palicom“ trenera Aleksandra Brkovića.

Povezana vest:  HOKEJ NA TRAVI, Burno proleće za hokejše na travi

Cilj akcije „Dodir lige šampiona“ je promocija sporta među decom i mladima širom Srbije, što je jedan od prioriteta „Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji“ za 2013. godinu.

Ministarstvo omladine i sporta planira da i u narednom periodu organizuje slične manifestacije, da bi se sport približio najmlađima i da bi se deca motivisala da slobodno vreme provode kvalitetno, baveći se sportom.

Povezana vest:  ŠAH VESTI

Revijalna utakmica između Partizana i Arilja druga je u nizu u okviru akcije „Dodir lige šampiona“, koja će deci omogućiti da se upoznaju i druže sa vrhunskim sportistima.

U delegaciji Ministarstva omladine i sporta bio je i savetnik za školski sport Igor Marinković.

Akcija „Dodir lige šampiona“ prilika je da  rukomet, odbojku, košarku, vaterpolo, tenis i ostale sportove deca zaigraju zajedno sa sportistima koji su već ostvarili izuzetne rezultate i osvojili brojne medalje, što je svojevrsni podsticaj deci da slobodno vreme provedu na najkvalitetniji mogući način i posvete se sportu.