ss_indonezija 
Srbija će pomoći sportu Indonezije

Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za omladinu i sport Srbije, istakao je  na završetku posete parlamentarne delegacije Indonezije Sportskom savezu Srbrije, da Srbija može da pomogne sportu Indnezije  u nekoliko oblasti, da je protokol o saradnji pripremljen i da će se uskoro potpisati.
– Siguran sam da naša iskustva mogu da pomognu bržem razvaju sporta u Indoneziji – rekao je Atanasov.- Jedna od tajni uspeha srpskog sporta je u odličnoj saradnji između Sportskog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Možemo da pomognemo sportskim prijateljima u Indoneziji kroz razmenu trenera i sportista, ali i stručnjaka drugih profila u saradnji sa Republičkim zavodom za sport i Ani doping agencijom Srbije. U ambasadoru  Srbije u Indoneziji Jovanu Jovanoviću imamo iskrenog prijatelja sporta i sjajnog saradnika na čiju pomoć u realizaciji svakog projekta može i srpska i indonežanska strana da računa.
Domaćini parlamentarnoj delegaciji Indonezije bili su predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar sa saradnicima, potpredsednicima Velizarom Đerićem i Dušanom Dimitrijevićem, članom Upravnog odbora Slobodanom Đurićem i generalnim sekretarom SS Srbije dr Danetom Koricom.
– Siguran sam da Srbija i Indonezija mogu da unaprede saradnju u oblasti sporta, ali i kroz programe koje se tiču omladine i rekreacije – rekao je Aleksandar Šoštar zahvalivši se na poseti i našalio se:
–  U onim sportovima gde smo mi uspešniji, nećemo vam otkriti baš sve tajne da nas ne preteknete. Znamo da su mnogi naši treneri u fubalu, vaterpolu, košarci, ostavili dubok trag i bili naši cenjeni i uvaženi sportski ambasadori u Indoneziji. Na temljima ove lepe tradicije možemo da gradimo kvalitegtnu saradnju.
Domaćinima se na prijemu zahvalio ambasador Indonezije u Srbiji ekselencija Semuel Samson, istakavši da je Srbija, koja ima sedam milona stanovnika u mnogim sportovima inspiracija i uzor mnogim mnogoljudnijim zemljama. Od 240 milona stanovnika Indonezije, 40 procenata su mladi tako da je  ova zemlja peta u svetu po broju navijača i ljubitelja sporta! Naglasio je i da su Novak Đoković i Ana Ivanović veoma popularni u Indoneziji, a da je Ana Ivanović već postala počasni građanin ostrva Bali.
– Imamo već jednu jaku sponu koja nas vezuje – rekao je vođa parlamentarne delegacije Indonezije Milton Pakpahan.- Gradonačelnik Džakarte preziva se Đokovi, a vi imate Đokovića. Siguran sam da će nam koristiti i vaša iskustva u donošenju nekih pravnih akata, jer u indonežanskoj skupštni uskoro treba da počne rasprava o Zakonu o sportu i omladini. Nadam se da ćemo dobro sarađivati za dobrobit naših sportista i zemalja. Indonezija je i izuzetno dobro tržište za sve proizvode  vezane za sport.
U delegaciji su bili  i Triđajati  Sumarijanto, Sajed Fuad Zakarija, Agung Rai Varajaia, Husnan Bej Fananie, Evrina Hestianingsih i Gumilar Laksanputra sa saradnicima. Među članovima delegacije bili su predstavanici četiri od 14 odbora indonežanske skupštine, između ostalog i Odbora za sport i omladinu.
Članove parlamentarne delegacije Indonezije posetio je na potonjem prijemu u hotelu „Union“ i državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport Predrag Peruničić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko pobedio u Skoplju