spec_nagrade_grupna

Specijalna priznanja SSS za Šekarićevu i Stankovića

Sportski savez Srbije (SSS) na današnjoj svečanoj sednici koja je održana u Domu Narodne skupštine dodelio je specijalna priznanja Jasni Šekarić i Borislavu Bori Stankoviću.

Nagrade laureatima predali su ministarka sporta Alisa Marić, predsednik SSS Aleksandar Šoštar i generalni sekretar SSS Dane Korica.

Šekarićeva je rekorder sa sedam učešća na Olimpijskim igrama, na kojima je osvojila pet medalja (jednu zlatnu, tri srebrne i jednu broznanu), tri puta bila je svetski prvak i zvanično je proglašena za najboljeg strelca u 20. veku.

-Kada sam kod kuće razmišljala šta da kažem u ovom trenutku nisam mogla da se setim ničega što je dovoljno dobro i odlučila sam da kažem ono što budem osećala. Trenutno se osećam veoma lepo, jer sam među ljudima koji su ceo život posvetili sportu, koji su mi bili najveća podrška, radovali se, ali i tugovali sa mnom i mislim da je to najveće bogatstvo koje čovek može da ima – rekla je Šekarićeva, koja je tokom fantastične karijere osvojila blizu 100 medalja.

Povezana vest:  Arsovićeva i Stefanović vladari Mediterana

Legenda srpske, jugoslovenske i svetske košarke Bora Stanković ostavio je dubok trag u ovom sportu, prvo kao igrač, zatim kao trener, a potom i kao generalni sekretar Košarkaškog savaza Jugoslavije, a posebno kao generalni sekretar Svetske košarkaške federacije (FIBA).

Stanković je u mnoštvu priznanja između ostalog i član košarkške Kuće slavnih i dugogodišnji je član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Povezana vest:  KUGLANJE, SRobert Ernješi i Tijana Kaćanski najbolji u kadetskoj, Marko Antić i Zorana Černai u pionirskoj konkurenciji posle prvog dela Šampionata Srbije

-Dobijati priznanja na kraju karijere, je na neki način i bolno, ali opet i lepo, jer podseća na trenutke mladosti i sportske uspehe. Danas sam posebno srećan jer dobijam priznanje od organizacije koja objedinjuje sve sportove i zajedno sa Olimpijskim komitetom predstavlja snagu srpskog sporta – rekao je Stanković.

On je u izjavi Tanjugu podsetio da je učestvovao na 14 Olimpijskih igara i da se nada da će u Riju 15. put biti deo nejvećeg svetskog sportskog događaja, ali za razliku od Londona, zajedno sa košarkaškom reprezentacijom Srbije.

-Uveren sam da će naša košarka uspeti da se vrati na stare staze i ponovo bude ono što je bila u prethodnoj državi i prethodnom sistemu – poručio je Stanković.

Povezana vest:  Zorani Arunović bronza i kvota za Pariz!

Ministarka sporta Alisa Marić pozdravljajući sve pristune na svečanoj sednici rekla je da je olimpijska 2012. bila izuzetno uspešna i da se nada da će sledeća godina biti još uspešnija.

-Osvojili smo ove godine brojne medalje i što je posebno važno dobili nove sportske uzore, ali još nije vreme za svođene računa, jer očekujemo uspeh od naših rukometšica na EP. Imamo razloga da sledeću godinu dočekamo sa mnogo optimizma, a država će sa svoje strane omogućiti stabilno funkcionisanje srpskog sporta u kome SSS ima izuzetno važnu ulogu – zaključila je ministarka Marić.