srb aus juniori-2013HOKEJ NA LEDU
Počelo Svetsko prvenstvo U18, Srbija silna protiv Australije (8:0)

Reprezentacija Srbije pobedila je Australiju rezultatom 8:0 (1:0,3:0,4:0) na otvaranju Svetskog prvenstva u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 18 godina koje je u subotu, 9. marta počelo u Beogradu.
Tri gola za „orlove“ postigao je Uroš Bjelogrlić, Marko Tadić, Relja Radosavljević, Siniša Pajić, Andrej Cvik i Sreta Dragić.
Mladi hokejaši Srbije krenuli su silovito od starta, pak je uglavnom boravio u trećini Australije, ali golova u prvom periodu nije bilo sve do završnog minuta kada je Bjelogrlić iskoristio gužvu pred golom protivnika i doneo vođstvo našem timu.
U nastavku ista slika na ledu. Naš tim je u konstantno napadao što je krunisano novim golom Bjelogrlića na isteku 33. minuta, da bi nepunih 60 sekundi kasnije i Tadić koji je iskoristio odlično dodavanje Ogrizovića za velikih 3:0. Odličnu igru „orlova“ u drugom periodu krunisao je Radosavljević u brzom kontranapadu dva minuta pre drugog odmora.
Poslednja deonica donela je još četiri pogotka u mreži „kengura“ za konačnih 8:0 i ubedljiv start šampionata za srpski nacionalni tim.
U ostalim mečevima prvog kola, Belgija je savladala Island rezultatom 3:1 (1:0,1:0,1:1), dok je Holandija u derbi meču uvodne runde bila bolja od Španije rezultatom 6:2 (2:1,3:1,1:0).
Drugo kolo na programu je u nedelju kada se sastaju: Holandija – Island (13h), Australija – Belgija (16.30h) i Srbija – Španija (20.30h).

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Urošević protiv Rusa Dambaeva, Mioković protiv Kolumbijca Riohasa

PHOTO: Miloš Rafailović