BADMINTON Juniorski reprezentativci Srbije Dragoslav Petrovic i Miodrag KalicaninBADMINTON
Od 26. do 31. marta juniorska reprezentacija učestvuje na Evropskom prvenstvu u Turskoj

Juniori Srbije imaće u Ankari najteži i najvažniji test u ovoj godini. Od 26. do 31. marta 2013. u glavnom gradu Turske naša badminton reprezentacija učestvovaće na Evropskom juniorskom prvenstvu, ubedljivo najvećem takmičenju u ovoj sezoni za igrače do 19 godina. Srpska ekspedicija u sastavu Mina Lakić, Nataša Pavlović, Dragoslav Petrović i Miodrag Kaličanin, na čelu sa glavnim trenerom badminton selekcije Milanom Barbirom, u nedelju 24. marta otisnula se sa Aerodorma „Nikola Tesla“ put Turske u kojoj je start na šampionatu Starog kontinenta očekuje u utorak. Pored takmičara našu zemlju na Evropskom prvenstvu predstavljaće i Predrag Vuković, licencirani evropski sudija, kojem je pripala velika čast da deli pravdu na ovako velikom međunarodnom takmičenju.
Budući da u svim konkurencijama reprezentacija može da nastupi samo sa jednom postavom stručni štab naše reprezentacije je odlučio da nas u pojedinačnim konkurencijama predstavljaju Mina Lakić u ženskoj, odnosno Dragoslav Petrović u muškoj. Kada su parovi u pitanju moralo je jedino da se „prelomi“ za konkurenciju mešovitih parova u kojoj će igrati Nataša Pavlović i Miodrag Kaličanin. Naravno, ime Srbije naći će se i u kosturu parova u kojima nastupati Mina Lakić i Nataša Pavlović u ženskim, odnosno Dragoslav Petrović i Miodrag Kaličanin u muškim.
Pred put u Tursku glavni trener badminton reprezentacije Srbije Milan Barbir je napomenuo da će konkurencija biti žestoka:
„Na šampionatu će učestvovati preko 250 takmičara iz 30-tak evropskih zemalja. Sve najbolje što Stari kontinent ima u ovom trenutku kada su u pitanju igrači do 19 godina naći će se u glavnom gradu Turske. Dovoljno je reći da će se u pojedinim konkurencijama takmičiti i igrači koji se uveliko nalaze među prvih 100 na seniorskim svetskim listama. Tako je prvi nosilac u ženskom singlu Turkinja Mešlihan Jigit, učesnica Olimpijskih igara u Londonu, trenutno 37. na svetskoj rang listi. Kada su naši reprezentativci u pitanju očekujemo pre svega da u svakom meču pokažu svoj trenutni maksimum. Za koji domet će to biti dovoljno videćemo na licu mesta. U svakom slučaju ovo takmičenje će za njih biti dragoceno iskustvo i idealna prilika da u duelima sa najboljim evropskim juniorima podignu svoju igru na još viši nivo“.
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Turskoj obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

Povezana vest:  KUGLANJE, Predsednik NBC Zigfrid Švajkard: „Kuglanje već dugo kuca na vrata olimpijske porodice“