sala za igru

Počelo Omladinsko prvenstvo Srbije u šahu

Omladinsko prvenstvo Srbije u šahu, u obe konkurencije, počelo je danas u Donjem Milanovcu.  Na prvenstvu, koje se održava u hotelu Lepenski vir, učestvuje 12 omladinaca i deset omladinki, a turnir se završava 21. avgusta.
Derbi prvog kola omladinaca dobio je Novak Čabarkapa, koji je belim figurama savladao Lazara Radusinovića. Ostali rezultati: Miloje Ratković-Milovan Ratković remi, Radovanović-Jovanović remi, Banović-Zajić 0:1, Mladenović-Kiproski remi, Luković-Jocev remi.
Drugo kolo igra se od 17.00, a titulu brani Milovan Ratković, a prvi favorit po trenutnom rejtingu je Čabarkapa. Prva favoritkinja na turniru omladinki, Mila Žarković pobedila je Teodoru Racić. Barbara Dizdarević bila je bolja crnim figurama od Danijele Petrović, dok je Jovana Milošević savladala Bogdanu Nonković, Remizirale su Teodora Rakić i Nataša Korbovljanović.
Na turniru omladinaca igra se 11, a na turniru omladinki devet kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim). Pobednici stiču pravo nastupa na međunarodnim takmičenjima 2014. godine.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Simon Aman stigao do treće pobede u sezoni