P6190554Pehar na trkama u čast oslobođenja Leskovca otišao u BG

Kasačko grlo Jors or Majn (Yours Or Mine) vlasnika Vladimira Bjelogrlića iz Beograda pobednik je kasačkih trka u Leskovcu, održanih danas povodom Dana oslobođenja grada.
Trke u organizaciji Konjičkog kluba „Dubočica 1924“ održane su u pet kategorija sa 30 takmičara iz Srbije, a grlo iz Beograda pobednik je glavne, elitne „Trke oslobođenja Grada Leskovca“ na 2.100 metara, u kategoriji grla starijih od osam godina.
Pobednički pehar i nagradu od 65.000 dinara uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je naglasio da leskovački hipodrom ima jednu od najboljih trkčkih staza u Srbiji i da je tradicionalna trka za dan grada obnovljena posle trogodišnje pauze.
-Ne smemo dozvoliti da ne iskoristimo potencijale u oblastima koje imamo, a ovo je jedna od takvih, tim pre A!to članovi Konjičkog kluba Dubočica vrlo često sa takmičenja u zemlji i inostranstvu, na koji odlaze o svom trošku, donose pobedničke pehare i nagrade – kazao je Cvetanović.
Pobednik u trci „Despot“ na 1.600 metara je grlo Bela des Odnes (Bella des Odnes) iz Niša, u trci „Badi“, takođe na 1.600 metara, grlo Skaj Lajn (Sky Line) iz Niša, u trci „Brižita“ na 1.800 metara Java Taler iz Požarevca, a u trci „Euro“ na 1.800 metara je pobedilo grlo Selin Bujtenzorg (Celin Buitenzorg) iz Beograda.
Ovo su druge kasačke trke u Leskovcu ove godine, za koje je iz budžeta grada izdvojeno blizu 300.000 dinara.

Povezana vest:  Marković:Smanjen broj incidenata na utakmicama za 20 odsto