prodekan Fakulteta za sport Univerziteta u Novom Sadu Bora ObradovicSoftbol treneri na školovanju

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu narednih nekoliko vikenda biće domaćin softbol trenerima, koji se školuju za zvanje „ Operativni trener u softbolu“. Insistiranje saveza da se što veći broj trenera školuje za ovo zvanje urodio je plodom. Na obuci je čak devet trenera (Tamara Đerić, Sara Marković, Kristina Grujičić, Jelena Cvetković, Đorđe Mitrović, Goran Stefanović, Nebojša Mitrović, Milan Đorđević i Momčilo Božić).
Prodekan za nastavu Fakulteta za sport Borislav Obradović otvorio je seminar, koji će se odvijati u Novom Sadu i Beogradu i imaće ukupno 240 časova (predavanja, praktični deo i polaganje). Predsednik Softbol saveza Đurić i član UO Stupar posetili su fakultet i početak školovanja.
Drago nam je da je većina trenera shvatila ozbiljnost školovanja i da je upisala kurs. Ko ne bude imao diplomu neće moći voditi ni jednu softbol ekipu na zvaničnim mečevima. Klubovi će biti u obavezi da imaju najmanje jednog licenciranog trenera, das bi mogli da nastupaju na domaćim takmičenjima. Po dobijanju licenci spisak ćemo poslati i Ministarstvu omladine i sporta, koje finansira naše programe – istakao je predsednik saveza Slobodan Đurić.

Povezana vest:  BIATLON, Nova pobeda Šipulina, Fukard prvi u generalnom