SRB-MAR 01HOKEJ NA LEDU
Maribor za gol bolji od „orlova“

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od slovenačkog Maribora rezultatom 6:5 (2:1,3:2,1:2) u pripremnom meču za Svetsko prvenstvo, igranom u ledenoj hali „Pionir“.
Naš nacionalni tim odigrao je bolju partiju nego u prošlonedeljnim susretima sa mađarskim Ferencvarošem, pa je i rezultat bio dosta povoljniji. Ipak, gosti iz Slovenije slavili su pobedu, nanevši našoj selekciji treći poraz u pripremnom periodu.
Ipak, i pored poraza može da raduje činjenica da je četiri od pet pogodaka našeg tima postignuto posle dobrih kolektivnih akcija, a najbolji učinak zabeležili su Dimitrije Filipović sa dva pogotka i jednom asistencijom, kao i dvostruki asistenti Nemanja Janković i Nemanja Vučurević, koji inače nastupa za slovenački klub. Osim Filipovića u strelce su se u našem timu upisali i Stefan Ilić, Marko Brkušanin i Miloš Babić.
Srbija je dva puta stizala vođstvo gostiju od jednog gola, da bi golom Ilića početkom drugog perioda stigla do prve prednosti (3:2). Nakon toga, Maribor potpuno preokreće i sa tri gola stiže do 5:3 pred poslednji period.
Srpski „oklopnici“ osam minuta pre kraja smanjuju rezultat pogotkom Brkušanina iz kontranapada, da bi zaostatak od dva gola ponovo bio na snazi pet minuta pre kraja (4:6). U samoj završnici, Srbija je napala i sa šest igrača na ledu, ali je gol Babića deset sekundi pre poslednje sirene ipak stigao prekasno.
Nerešiva enigma za „orlove“ na ovom meču bio je izuzetno talentovani mladi reprezentativac Slovenije Klemen Drozg koji je postigao čak četiri pogotka za svoj tim, a osim njega strelci su bili Nejc Kastelić i Luka Vinčec.
HDK Maribor je ove sezone nastupao u drugoj austrijskoj (INL) ligi, u kojoj se još takmiči po pet slovenačkih i italijanskih, kao i četiri domaća tima.
Zanimljivo je da je ovo bio i treći uzastopni susret dve ekipe koji se završava istovetnim rezultatom. Naime, Maribor je i prošle sezone u „Pioniru“ bio sparing partner srpskim hokejašima okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Zagrebu, a obe ekipe zabeležile su po jednu pobedu identičnim rezultatom – 6:5.
Priliku za revanš Slovencima naš nacionalni tim imaće već u subotu od 16.15 časova kada će u hali „Pionir“ protivnik ponovo biti HDK Maribor.
Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu za seniore Divizije II, Grupa A održaće se od 9. do 15. aprila 2014. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane „Pionir“. Na svetskom šampionatu će pored domaće selekcije Srbije učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Estonije, Izraela i Islanda.

Povezana vest:  BADMINTON, Zlata za Misimovića i Simićevu