Panthers PancevoNastavlja se Sportklub Superliga Srbije, Panteri dočekuju Indianse
 
Posle pauze izazvane vanrednom situacijom zbog poplava u Srbiji, u nedelju se nastavlja Sportklub Superliga u američkom fudbalu utakmicama petog kola. Na programu će biti utakmice u Novom Sadu i Pančevu, dok će kasnije biti odigrana preostala dva meča.
Duel u Pančevu, u kojem će se od 13 časova na stadionu SC „Mladost“ sastati domaći Panteri i Indiansi iz Inđije, od velikog je značaja za obe ekipe. Sa jedne strane, obe ekipe gaje nade da bi mogle da se plasiraju u plej of u poslednja tri kola, ali istovremeno zaziru od mogućnosti ispadanja. Indiansi su tesno izgubili u prošlom kolu od Imperatora, dok su Pančevci bili bolji na gostovanju u Mladenovcu.
– Poslednjih 10 dana svedoci smo velike katastrofe koja je zadesila celu Srbiju. Želim da napomenem da su se Panteri angažovali da pomognu kako punjenjem džakova, tako i dostavljanjem neophodne humanitarne pomoći. Velika je stvar što su pomoć pružili svi klubovi američkog fudbala i što su svi bili usredsređeni samo na jedno – da pomognu! Sa prekidom vanrednog stanja u Srbiji, otvorila se mogućnost da ipak odigramo utakmicu u protiv Inđije. Moramo biti fokusirani i dati sve od sebe, bez obzira na tešku nedelju iza nas. Verujem u pobedu kao potvrdu dobre forme – rekao je Miloš Janković, defanzivni tekl Pantera.
Drugi duel odigraće se na stadionu FK „Kabel“ u Novom Sadu, gde će od 16 časova domaće Vojvode biti apsolutni favorite protiv Forestlendersa iz Mladenovca, koji ove sezone još nisu upisali pobedu u Sportklub Superligi.
Duel između Imperatora iz Niša i Vukova iz Beograda odigraće se u utorak 27. maja. Zbog nemogućnosti da neposredno po ukidanju vanredne situacije brzo organizuju i obezbede teren, a kako bi izašli u susret Vukovima, Imperatori su pristali da zamene domaćinstvo i da ovaj meč odigraju na Adi Ciganliji. Zbog zakazanog termina u okviru CEFL i CEI, utakmica između Beograd Blue Dragonsa i Kragujevac Wild Boarsa odložena je za 31. maj.
Pored Superlige, u nedelju će na programu biti i mečevi obe grupe Prve lige Srbije i to:
Grupa Sever: Vršac Lavovi – Sremska Mitrovica Legionari (pomoćni teren Gradskog stadiona, 14 časova), Sombor Celtis – Novi Kneževac Grofovi (stadion PIK, 15 časova). Odloženo Klek Knights – Vrbas Hunters. Kikinda Mammoths slobodni
Grupa Jug: Bor Avala Golden Bears – Kraljevo Royal Crowns (stadion FK „Rudar“, 15 časova). Odloženo: Zemun Pirati – Čačak Angel Warriors. Slobodni Požarevac Pastuvi. Meč između Obrenovac Hawksa i Valjevo Werewolvesa neće biti odigrana.
Povezana vest:  Stefanović i Amerikanci dovoljni za Legiju