Vukovi-Silverhawks3CEFL: Na Adi odluka o finalisti, Beograd SBB Vukovi dočejuju Ljubljana Silverhokse

Veliki rivalitet između Beograd SBB Vukova i Ljubljana Silverhoksa (Silverhawks) produžava se u nedelju 1. juna, revanš utakmicom ova dva tima. Prvi meč je iznenađujuće dobila ljubljanska ekipa rezultatom 15:6. Utakmica će se odigrati na Adi Ciganliji, na terenu sa veštačkom travom, sa početkom u 14:00 časova.
SBB Vukovima je potrebna pobeda sa više od 14 poena razlike da bi odličivali o sopstvenoj sudbini i bili sigurni učesnici finala. Pobeda manjom poen razlikom bi ih prikovala uz TV ekrane u iščekivanju rezultata sa naredne utakmice između Kragujevac Vajld Borsa (Wild Boars) i Silverhoksa. Porazom bi ostali van finala po prvi put u istoriji lige. Međutim, ovaj ishod bi itekako odgovarao Vajld Borsima, pa bismo finale lige mogli da gledamo po prvi put u Kragujevcu.
S druge strane, Ljubljančani imaju mnogo jasniju sliku, jer ih pobeda sigurno vodi u finale. Oni bi isto tako igrali u finalu i nakon poraza u Beogradu i pobede u Kragujevcu, ali bi u ovom slučaju morali da jure poen razliku na obe utakmice.
Ipak, sva ova računica pada u vodu ukoliko budimpeštanski Dokler Vulvsi (Docler Wolves) prekinu svoj niz poraza u ligi, koji je počeo gotovo tačno na ovaj dan pre dve godine. Jednom ili dvema pobedama, oni takođe mogu da promovišu neočekivane učesnike finala.

Povezana vest:  HBL 8. KOLO, Dvostruki poraz Ultre