nemackaNemci odbranili titulu prvaka Evrope
 
Reprezentacija Nemačke odbranila je titulu evropskog prvaka, savladavši u finalu završnog turnira domaću Austriju, pred 27.000 gledalaca na Ernst Hapel stadionu u Beču, posle dva produžetka – 30:27.
Nemci su furiozno startovali i poveli sa 14:0, pa se činilo da će lako doći do titule. Međutim, u samom finišu prvog poluvremena Austrijanci su uspeli da realizuju fild gol, a potom i da postignu tačdaun koji je bio najava velikog kambeka u nastavku susreta (14:9).
Do potpunog preokreta domaćin je stigao u poslednjoj deonici (17:14), ali je Nemačka izjednačila fild golom, četiri minuta pre kraja regularnog dela.
Oba tima bila su uspešna u prvom produžetku, a onda je Austrija stigla samo do fild gola (27:24). Činilo se, ipak, da će „crveni“ uspeti da odole protivničkom naletu, ali su im sudije posle odbranjenog trećeg dauna pretenciozno dosudile nesportsko ponašanje i samim tim nova četiri pokušaja za goste. Nemci su ovaj poklon odmah iskoristili i došli do trećeg evropskog zlata.
Sa druge strane, mladoj austrijskoj ekipi ovo je bio najveći uspeh, posle dve bronze (1995. i 2005.).
U meču za treće mesto Francuzi su nadigrali Finsku – 35:21, dok se u B grupu ekspresno vratila Danska, posle poraza od Švedske za petu poziciju – 24:17.
Podsetimo, na Evropskom prvenstvu B grupe, prošle godine u Milanu, reprezentacija Srbija izborila je opstanak u drugoj diviziji i tako postala zvanično 10. reprezentacija na starom kontinentu.
Povezana vest:  Dosanjani san, Indiansi u Superligi Srbije!