Vukovi-ImperatoriVukovi u finalu, Nišlije pokazale snagu

Vukovi su prošli u finale, četvrto uzastopno u SAAF Superligi, otkako su se spojili savezi i braniće prethodno osvojene tri uzastopne titlue. Iako to samo po sebi nije nikakvo iznenađenje, jedno se ipak desilo na Adi Ciganliji, jer su Imperatori iz Niša potpuno neočekivano pružili žestok otpor šampionu, nateravši ga da u jednom trenutku čak i strepi za pobedu.
Trajala je čitavo prvo poluvreme rapsodija gostiju sa „južne pruge“, koji su ovog puta u Beograd došli u kompletnijem sastavu, nego što je to bio slučaj u prvom ovosezonskom obračunu u regularnom delu sezone, kada su u zamenjenom domaćinstvu izgubili rezultatom 49:0. Možda je takva ubedljiva pobeda i opustila „čopor“, tek sve do kraja druge deonice, na terenu je vladala potpuna rezultatska neizvesnost.
Doduše, Nišlije nisu nijednom vodile, ali su uporno uspevale da odgovore na postavljene izazove Vukova. Aktuelni šampion je iskoristio najjače ovogodišnje oružje, konekciju između fenomenalnih igrača, kvoterbeka Šona Rateforda i hvatača Tonija Vašingtona, da dugim pasom dođe do početnog vođstva. Iako je, posle fenomenalnog početka sezone za Imperatore, usled nekoliko poraza nekompletnih Nišlija, znao da bude osporavan, kvoterbek Stefan Stefanović je odgovorio istom merom, usoslivši Filipa Vrbića za 7:7. Bio je to i rezultat prve četvrtine, potpuno iznenađujuć.
Rateford je ipak igrač D1 renomea i voli da ima loptu kada je njegovom timu to potrebno. Za novo vođstvo ovog puta je uposlio iskusnog Vojina Milića, a Stefanović odgovorio pronašavši Ričarda Samjuela. Prvi put se posle obostranih udaraca pojavila razlika, jer ovog puta Nišlije nisu pogodile PAT (14:13).
Kvalitet je, ipak, na strani Vukova, koji su mnoštvo jakih odigranih utakmica znali da pretoče u sigurnu poziciju na terenu. Dva uzastopna tačdauna, preslikanih pasova Rateforda ka Vašingtonu, učinili su da dupliraju broj poena u odnosu na goste (28:13), ali i Nišlije su do kraja poluvremena još jednom pronašle odgovor.
Stefanović se ovog puta odlučio da završi akciju, koristivši oličnu ofanzivnu liniju za ušunjavanje i postizanje tačdauna trčanjem. Iako su pokazali da mogu da nađu rupe u odbrani Beograđana, sledeći napad Nišlije nisu uspeli da loptu sprovedu do end zone, ali je Petar Goić ipak poentirao fild golom. Rezultat na poluvremenu, iako na strani Vukova, niko nije očekivao, jer je razlika bila manja od jednog tačdauna – 28:22.
Nisu Vukovi mačiji kašalj, pa su se konsolidovali tokom velikog odmora, naročito odbrana. Defanzivni bedem je ponovo bio jak, nije dozvolio u nastavku meča nijednom više rivalu da nađe put do poena, dok je Rateford još jednom, petim bačenim tačdaunom pasom, ovog puta za Mihaila Josovića, stavio tačku na ovu, neočekivano zanimljivu utakmicu.
Konačan skor polufinala plej ofa Sportklub Superlige, obostrana je pobeda. Vukovi su uspeli u onome što su želeli, stigli do 10. po redu Serbian Bowla, dok su Imperatori, napokon, pokazali ono što su činili u prvom delu sezone – da su se ipak približili neprikosnovenoj trojci.

Povezana vest:  PRVA POBEDA KRALJEVSKOG TIMA

Vukovi Beograd – Niš Imperatori 35:22 (7:7, 21:15, 7:0, 0:0)

Stadion: na Adi Cigalniji. Gledalaca: oko 400.

Kretanje rezultata:

7:0 Šon Rateford pas 50 jardi za Tonija Vašingtona, Rudolf Kokaji uspešan PAT.
7:7 Stefan Stefanović pas 50 jardi za Filipa Vrbića, Petar Goić uspešan PAT.
14:7 Rateford pas 25 jardi za Vojina Milića, Kokaji uspešan PAT.
14:13 Stefanović pas 40 jardi za Ričarda Samjuela, Goić neuspešan PAT.
21:13 Rateford pas 75 jardi za Vašingtona, Kokaji uspešan PAT.
28:13 Rateford pas 50 jardi za Vašingtona, Kokaji uspešan PAT.
28:19 Stefanović trčanje 1 jard, neuspešan PAT.
28:22 Goić fild gol 30 jardi.
35:22 Rateford pas 30 jardi za Mihaila Josovića, Kokaji uspešan PAT.

Povezana vest:  KRALJEVSKE KRUNE U DUBROVNIKU - NOVI TALAS PRIJATELJSTVA